Băsescu pierde vila din Covasna

| 26 dec, 2013

Recent, Guvernul României a decis să schimbe destinația mai multor obiective de protocol în prezent administrate de RA-PPS. Prin actul normativ al executivului vila Covasna, unde preşedintele Traian Băsescu a făcut anul trecut Revelionul alături de familia Udrea - Cocoș, a fost scoasă din lista imobilelor de protocol la care au acces demnitarii pentru a fi trecută la Ministerul Apărării Naţionale.

Fosta vilă de vânătoare a lui Nicolae Ceaușescu, aflată în Covasna, pe str. Zânelor, nr.10, având o suprafaţă construită de 1.274 de metri pătrați, un teren de 17.107 de metri pătraţi și cu o valoare totală de inventar 5,3 milioane de lei, reprezintă unul dintre imobilele de protocol de care Traian Băsescu s-a atașat foarte mult în anii de mandat. Acum câțiva ani, preşedintele României a făcut o solicitare expresă Guvernului Tăriceanu ca respectivul imobil să nu fie inclus pe lista imobilelor scoase la vânzare de Regia de Protocol, lucru care nu s-a întâmplat de altfel nici sub guvernarea Boc. În plus, vila din Covasna reprezintă locul în care Traian Băsescu obişnuieşte să-şi petreacă vacanţele de vară sau să dea petreceri alături de apropiații săi.

Prin decizia luată, executivul nu face decât să dea acestor imobile, printre care se numără inclusiv vila Covasna, o întrebuințare de pe urma căreia statul român să aibă mai mult de câștigat decât în prezent.  La ora actuală, când vorbim despre vila Covasna, vorbim despre un imobil care stă în majoritatea a timpului nefolosit, dar înghite sume importante de bani pentru întreținere. Cât despre beneficii, de acestea se bucură doar Traian Băsescu și cei din anturajul său.

La fel ca și Nicolae Ceaușescu și mai toți dictatorii lumii, de azi și de ieri, lui Traian Băsescu îi place luxul și îl atrag vilele somptuoase, cu tot soiul de facilități, care de care mai ieșite din comun. A început cu casa din Mihăileanu, pe care a cumpărat-o la un preț mult subevaluat, profitând de faptul că era primar al Capitalei. Și a continuat după ce a ajuns președintele României cu vila Dante, imobilul aflat în cartierul Primăverii  (cea mai scumpă zonă rezidențială din Capitala României) în a cărui modernizare s-au investit sume considerabile, doar pentru ca Traian Băsescu să se lăfăie la piscină și să se bucure de intimitate.

Stoparea acestei practici prin care ”perlele” imobilelor de protocol erau păstrate pentru uzul personal și exclusiv al președintelui s-a dovedit a fi o afacere benefică statului român. Vila Dante este astăzi ocupat de șeful misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti, care plătește o chirie considerabilă.

Aflat la finalul ultimului său mandat și cu ocazia ultimului Crăciun pe care îl mai sărbătorește ca președinte al României, Traian Băsescu poate face vila de protocol din Covasna cadou Ministerului Apărării fără scandal. Puțin probabil însă, dacă judecăm după apucăturile de latifundiar hrăpăreț pe care le-a demonstrat atât în cazul vilei din Mihăileanu, cât și cazul scandalului terenului de la Călărași.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 dec, 2013
deceneu
vilele lui base
cam tarziu s-au gandit guvernantii sa recupereze ceva din ceea ce base folooseste ceva in exclusivitate , in detrimentul poporului roman!
26 dec, 2013
dragomir
cu s-a bucurat mai mult Ceausescu decat Matrafox asta ,din protocolul de stat al Romaniei ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ