Băsescu – singurul român care poate să facă infracțiuni fără să pățească nimic

| 20 apr, 2014

Pentru moment procurorii l-au păsuit în mod abuziv pe Traian Băsescu, transformându-l în singurul demnitar român care nu răspunde în niciun fel pentru faptele comise, lațul justiției se strânge tot mai puternic în jurul șefului statului. ANRP a depus, la Judecătoria Oltenița, o cercere de anulare a retrocedărilor făcute pentru 60 de hectare din cele 290 cumpărate de către Ioana Băsescu.

Lovitură de teatru în Vinera Mare, când, după nici o singură zi de cercetări, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că președintele Traian Băsescu nu va fi cercetat pentru șantaj în dosarul penal deschis în urma plângerii formulate de senatorul Gabriela Firea la care a fost conexată și sesizarea colectivă semnată de 175 de parlamentari.

Mai precis, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au constatat că în acțiunea penală deschisă pe numele lui Traian Băsescu nu pot fi efectuate cercetări, în condițiile în care, în conformitate cu dispoziţiile articolul 84 aliniatului 2 raportat la articolul 96 aliniatul 1 din Constituţie, Preşedintele României se bucură de imunitate. Ca urmare, conform deciziei procurorilor, cercetările vor fi reluate de-abia după ce Traian Băsescu își va înceta mandatul de șef al statului.

Ajunși în acest punct, pentru cei mai puțini cunoscători într-ale dreptului constituțional merită să menționăm că articolul 84 din Constituție, la care procurorii fac trimitere, statuează că președintele României se bucură de imunitate pe perioada mandatului, în condițiile articolului 72 alineatul 1. Or, acest alineat precizează că doar opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului nu pot constitui obiectul unor acțiuni juridice de tragere la răspundere.

Apare așadar logic pentru oricine că doar în cazul în care ar fi fost vorba despre o opinie politică șeful statului nu putea fi anchetat și deferit justiției. Or, în cazul atacurilor josnice pe care Traian Băsescu le-a lansat la adresa Gabrielei Firea și a amenințărilor prin care președintele a încercat să o sperie pe senatoarea PSD, nu era nici vorbă de așa ceva. Aveam de-a face pur și simplu cu reacția unui mafiot încolțit, care se vede pus la zid într-o afacere urât mirositoare și încearcă prin șantaj, scape scape basma curată.

Numai că, deși pentru moment procurorii l-au păsuit în mod abuziv pe Traian Băsescu, transformându-l în singurul demnitar român care nu răspunde în niciun fel pentru faptele comise, lațul justiției se strânge tot mai puternic în jurul șefului statului. Astfel, în aceeași zi în care Parchetul a decis să suspende cercetările în ceea ce îl privește, ANRP a depus, la Judecătoria Oltenița, o cercere de anulare a retrocedărilor făcute pentru 60 de hectare din cele 290 cumpărate de către Ioana Băsescu, în comuna Nana.

Solicitarea instituției vine în urma descoperirilor făcute de Corupul de Control care a descoperit în urma anchetei desfășurate că în perioada 1997-2005, la Primăria Comunei Nana au fost înregistrate 957 de cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate, care nu au fost însă verificate şi înregistrate potrivit legii. Ca urmare, raportul concluzionează că solicitările de retrocedare depuse au fost soluționate ilegal.

În aceste condiții, chiar dacă pentru moment a scăpat basma curată în dosarul de șantaj, este puțin probabil că președintele nu va reuși să facă același lucru și în ceea ce privește achiziția imobiliară de la Nana, unde apare din ce în ce mai clar că Traian Băsescu a profitat de ilegalitățile existente.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ