INCENDIU COLECTIV. Bogdan Enache nu are asigurare medicală. Ministerul va deconta cheltuielile şi pentru neasiguraţi

| 08 noi, 10:23

Familia lui Bogdan Enache, toboşarul trupei Goodbye To Gravity, încearcă să-l mute pe acesta la un spital din Lyon, Franţa, din cauza înrăutăţirii stării sale. Transferul este îngreunat însă de o pierdică birocratică, Bogdan neavând asigurare medicală de stat, ceea ce împiedică mutarea.

UPDATE Costurile pentru spitalizarea pacienților care vor fi transferați în străinătate, inclusiv cei neasigurați, vor fi decontate integral de Guvern, au precizat, duminică, surse din Ministerul Sănătății, citate de Agerpres.

În această situație se află și toboșarul trupei "Goodbye to Gravity", Bogdan Enache, care nu este asigurat medical.

 

Familia toboşarului trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, vrea să îl transfere în Franţa, însă a fost informată că, la acest moment, nu se poate pentru că nu este asigurat şi nu ar beneficia de transport şi tratament în străinătate decontate integral de stat, în baza formularului E112.

Surse medicale citate de Mediafax afirmă că familia lui Bogdan Enache a discutat cu reprezentanţii unui spital din Lyon pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, unde este internat din 30 octombrie, în stare critică.

Ulterior, familia lui Bogdan Enache a vorbit la Spitalul de Arşi despre transferul acestuia în străinătate, fiind informată că printre documentele necesare aprobării cererii trebuie să fie şi dovada că este asigurat în sistemul asigurărilor sociale de stat.

Bogdan Enache nu este însă asigurat, astfel că nu poate pleca în străinătate în baza formularului E112, adică nu poate beneficia de decontarea integrală de către stat a transportului şi tratamentului în străinătate, au precizat sursele citate.

Potrivit prevederilor legale, pentru a putea beneficia de tratament în statele UE, decontat de statul român, în baza formularului E112, solicitantul trebuie să fie asigurat. Cererea şi dosarul medical sunt depuse la Casa de Asigurări de Sănătate, care verifică statutul de asigurat al persoanei solicitante. În situaţia în care, în urma verificărilor, se constată că persoana nu este asigurată, cererea de eliberare a formularului nu este aprobată, iar acest lucru se comunică în scris solicitantului.

Şi starea lui Alex Pascu, basistul trupei  Goodbye to Gravity, s-a înrăutăţit, iar familia lui vrea să-l mute în străinătate.

"Alex Pascu are nevoie de ajutor. Trebuie mutat la o clinică din afară şi, din păcate, avem nevoie de bani pentru asta", potrivit unui anunţ publicat, sâmbătă seară, pe contul de Facebook al trupei Goodbye To Gravity.

Fanii trupei şi persoanele care doresc sunt rugate să doneze bani în două conturi deschise pe numele mamei acestuia, Ana Pascu, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Scrimă, ale căror date sunt indicate pe contul de Facebook al Goodbye to Gravity.

Potrivit mai multor mesaje publicate pe Facebook de apropiaţi ai familiei lui Alex Pascu, acesta trebuie mutat urgent la un spital din străinătate, cel mai probabil din Germania.

După o perioadă mai stabilă, Alex Pascu, care se află la Spitalul Floreasca, a început să aibă convulsii. "Ştiu că s-au strâns bani, că statul zice că o să le ofere ajutor, dar până atunci e nevoie urgent de 20.000 euro doar pentru transport. Până mâine, poimâine, cât mai repede", a scris un apropiat al acestuia pe Facebook.

Andrei Galuţ era internat în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri şi intoxicaţie cu fum, fiind ventilat mecanic. În prezent, acesta este internat în spitalul din oraşul olandez Beverwijk. Familia lui a făcut apel, pe Facebook, la românii care se află în Olanda, în măsura în care pot, să o susţină pe mama lui Andrei, Mariana Belean, care se află alături de fiul ei.

Trupa de heavy metal Goodbye to Gravity a fost fondată în 2011 şi îi avea în componenţă pe Andrei Galuţ (voce), Mihai Alexandru (chitară), Bogdan Enache (tobe), Vlad Ţelea (chitară) şi Alex Pascu (bass).

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, iar ceilalţi membri ai trupei sunt grav răniţi.

Citeşte şi: Pirotehnist din Colectiv: Nu am pus mâna pe buretele de pe stâlpi, nu știu din ce material era (REFERAT)

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 noi, 14:24
mara
Cautam colaboratori !
Cautam colaboratori pentru publicare anunturi
Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati
Cerinte: - necesar calculator
- conexiune internet
- rabdare
- cunostinte minime PC
- Harnicie si seriozitate
- cunostinte de operare cu documente word si pdf
- perseverenta
- atentie la detalii
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin email.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa
lucrati.
Program part-time
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice
Pentru informatii contactati-ne la adresa de email:
[email protected]
Oferim si solicitam seriozitate!
In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ