Blaga:Trebuie să se reintroducă examenul de admitere la liceu şi facultate

| 03 iul, 2013

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că, în opinia sa, este necesară reintroducerea examenului obligatoriu de admitere în liceu şi la facultăţi.

"Cred că va trebui reintrodus examenul de admitere obligatoriu în liceu. Cred că va trebui reintrodus obligatoriu examenul de admitere în facultăţi", a spus liderul PDL. 

Partidul Democrat Liberal îşi lansează, astăzi, la Sibiu, programul pe educaţie, într-un loc neconvenţional, într-o hală industrială, unde sunt stocate cauciucuri, aparţinând firmei MAN, din Zona Industrială Vest. La lansare sunt prezenţi peste 200 de oameni, printre care liderul partidului, Vasile Blaga, vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, Liviu Negoiţă, Radu Carp, dar şi alţii.

PDL a solicitat, ieri, reluarea probei de limba română la examenul de Bacalaureat în cazul în care se confirmă suspiciunile privind scurgerea de informaţii înainte de organizarea acestei probe, a declarat, luni, vicepreşedintele democrat-liberalilor Raluca Turcan.

"Dacă informaţiile cu privire la scurgerea de informaţii înaintea probei de limba română la Bacalaureatul de anul acesta sunt adevărate înseamnă că Ministerul Educaţiei este obligat să recurgă la o măsură radicală. Prezentarea publică pe un site naţional a subiectelor de limba română cu o oră înaintea examenului propriu-zis înseamnă amputarea şanselor pe care copiii le-au avut într-o evaluare naţională, amputarea şanselor egale înseamnă încălcarea unui principiu fundamental al democraţiei şi în acelaşi timp un principiu fundamental pentru evaluare corectă",a declarat Raluca Turcan la Palatul Parlamentului.

PDL consideră necesară reluarea probei de limba română la Bacalaureatul de anul acesta şi solicită expres Ministerului Educaţiei să prezinte cauzele care au condus la prezentarea subiectelor înaintea probei de examen şi în acelaşi timp să reia evaluarea de limba română, a mai spus liderul PDL.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ