Cioloş: Sunt convins că vom avea majoritate proeuropeană în viitorul Parlament European

| 20 mai, 22:10

Europarlamentarul Dacian Cioloş a declarat, luni, la Ploieşti, că nu are "prea mari emoţii" cu privire la viitoarea majoritate din Parlamentul European, arătându-se "convins" că va fi din nou o majoritate proeuropeană.

 

"Din toate evaluările şi estimările pe care le-am văzut până acum, în niciuna alianţa actuală proeuropeană între grupul politic Renew Europe, din care fac parte şi pe care l-am şi condus timp de doi ani şi jumătate, PPE şi grupul social-democraţilor nu este pusă în pericol. Deci nu există, cel puţin deocamdată, un risc ca această majoritate să fie afectată. (...) Eu sunt convins că cetăţenii care sunt nemulţumiţi de modul cum funcţionează Uniunea Europeană se vor uita şi la ce propunem noi pentru a corecta funcţionarea europeană, pentru că şi noi spunem că nu toate lucrurile merg bine la nivel european, dar noi avem şi soluţii. O parte dintre ele le-am pus în aplicare, altele le vom pune în aplicare şi vrem să continuăm cu lucrul pe care l-am început. De aceea, eu unul nu am prea mari emoţii că s-ar putea să nu avem o majoritate a partidelor proeuropene în viitorul Parlament European. Sunt convins că vom avea această majoritate proeuropeană", a spus Cioloş într-o conferinţă de presă.
El a arătat că poate noua majoritate nu va fi la fel de consistentă ca aceea din mandatul care se încheie, însă ea va exista.
"Poate ea nu va fi la fel de consistentă cum a fost data trecută, dar va rămâne în continuare o majoritate şi, din punctul meu de vedere, rămâne în continuare prima posibilitate de majoritate în Parlament. Noi şi în mandatul care se încheie acum am mai avut în anumite situaţii europarlamentari şi de la 'verzi', care au susţinut proiecte, iniţiative sau orientări politice promovate de această majoritate, au mai fost şi de la conservatori, mai moderaţi, care au susţinut anumite proiecte, dar tot timpul acestui mandat, în centrul majorităţii din Parlamentul European au fost cele trei grupuri politice. (...) Mizăm în continuare pe aceeaşi majoritate, chiar dacă va mai creştere numărul de europarlamentari extremişti. Noi şi în aceşti cinci ani nu am colaborat deloc cu partidele extremiste din Parlamentul European, ei au fost izolaţi în PE. Sigur că au avut dreptul să voteze, să promoveze amendamente, dar nu au fost negocieri cu ei, nu au făcut parte din proiecte politice pe care noi le-am construit", a explicat Cioloş.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ