Bogdan Aurescu: Ridicarea de garduri care să delimiteze Europa este un gest autist și inacceptabil

| 20 sep, 10:18

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a declarat, după consultările cu omologul său olandez Bert Koenders, că trebuie găsite soluții durabile pentru problema migrației. Aurescu a subliniat că ridicarea de garduri care să separe Europa este "un gest mai degrabă autist și inacceptabil".

"În ce privește migrația am reiterat necesitatea unei viziuni strategice la nivelul UE care să abordeze toate dimensiunile acestei problematici, mai ales să încercăm să găsim soluții durabile pentru gestionarea la sursă în statele de origine a problemei migrației pentru că este nevoie de a trata cauzele acestui fenomen și nu doar simptomele pe care le vedem astăzi în Europa. I-am spus domnului ministru că, în opinia mea, ridicarea de garduri care să delimiteze 'Europa civilizată' de restul Europei este un gest mai degrabă autist și inacceptabil, în afara spiritului european. În schimb, România este frontiera externă a UE și a NATO și avem toată capacitatea de a apăra comunitatea de valori din care facem parte", a afirmat Aurescu, citat de Agerpres.

Citeşte şi:  Ungaria a terminat gardul de sârmă ghimpată de la frontiera cu Croația


La rândul său, șeful diplomației olandeze a spus că în contextul crizei refugiaților "este important ca toate țările din Europa să colaboreze și să discute despre ce este de făcut".

Citeşte şi:  UNGARIA a făcut anunţul: Gardul de la granița cu România va fi construit pe o lungime de 70 de km

"Trebuie să abordăm problema de la rădăcină, când am avut reuniunea cu miniștrilor afacerilor de interne, se vorbea despre o componentă foarte importantă care se va discuta la summitul de miercuri. Care sunt originile aceste crize, nu numai conflicul din Siria, ci și sprijinul acordat refugiaților în Libia, cooperarea pe care o avem cu Turcia? (...) Trebuie să dăm dovadă de solidaritate în Europa, toată lumea trebuie să colaboreze. Este o încercare din care nu poate ieși nicio țară dacă acționează singură.(...) Este un test pentru Europa. Cu toții avem probleme diferite, dar trebuie să rezolvăm această problemă împreună", a afirmat Bert Koenders, aflat într-o vizită la București.

Ungurii vor să mute presiunea imigranţilor în România

Șeful diplomației ungare a anunțat pentru prima dată luni intenția guvernului de la Budapesta de a construi un gard pe o porțiune 'rezonabilă' a graniței cu România.

''Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la granița ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraționiste în direcția României'', a spus atunci Szijjarto.

Gardul de la granița cu România va fi construit în prelungirea celui de la frontiera cu Serbia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ