Care este cel mai bun analgezic pentru mahmureală

| 24 noi, 2013

Analgezicele ieftine, precum paracetamolul şi ibuprofenul, sunt dintre cele mai vândute medicamente din lume şi sunt dintre cele mai eficiente în lupta cu durerea, conform Serviciului naţional de sănătate (NHS) din Marea Britanie.

Anul trecut au fost vândute şase miliarde de analgezice fără reţetă în toată lumea, iar vânzările cresc cu 4,1% în fiecare an, conform organizaţiei Nuffield Health din Marea Britanie, citează Mediafax.

Cel mai bun analgezic pentru mahmureală

Paracetamolul este cel mai bun analgezic pentru mahmureală, dat fiind că inflamatoarele irită stomacul, deja afectat de consumul de alcool. De asemenea, durerile de cap asociate cu mahmureala sunt cauzate de deshidratare, prin urmare se recomandă consumul mare de apă.

Analgezicele nu dau dependenţă

Deşi oamenii se tem că administrarea constantă de analgezice dă dependenţă sau toleranţă la medicament, acest lucru nu este adevărat pentru medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene şi pentru paracetamol, care se eliberează fără reţetă. Cu toate acestea, oamenii pot dezvolta toleranţă la opiacee, de exemplu codeina, care se eliberează pe bază de reţetă, cu excepţia medicamentelor care conţin doze mici de codeină, disponibile la liber.

Cafeina din analgezice

Majoritatea analgezicelor conţin cafeină pentru intensificarea efectului, studiile arătând că medicamentele eliberate fără reţetă cu adaos de cafeină sunt cu până 40% mai eficiente, pentru toate tipurile de durere, considerându-se că aceasta contractă vasele de sânge şi reduc disconfortul.

"Cafeina stimulează creierul, dar mă îndoiesc că sporeşte efectul analgezicelor - iar cafeina dintr-o ceaşcă de cafea are acelaşi efect", afirmă doctorul Mike Platt.

Pentru a beneficia de efectele cafeinei, cel mai bine este să se consume cafea, ceai sau ceai verde - care în general conţine mai puţină cafeină -, decât să fie ingerată în doze mari, prin medicamente.

Analgezicele nu trebuie luate pe stomacul gol

Însă aceste enzime protejează stomacul de acizii gastrici - motiv pentru care medicamentele antiinflamatoare irită stomacul. De aceea aceste medicamente trebuie luate după masă, întrucât alimentele, cum ar fi iaurtul, acţionează ca un strat protector.

Excepţie face paracetamolul, deoarece acesta ţinteşte anumiţi nervi ai durerii din creier, fără să afecteze stomacul.

Când trebuie luate analgezicele

Medicii recomandă administrarea analgezicelor cât mai devreme după debutul durerii, astfel încât acestea să acţioneze cât mai bine asupra nervilor care o cauzează. De exemplul, cei care au migrene trebuie să ia o tabletă împotriva durerii imediat ce aceasta se declanşează.

Pacienţii cu artrită resimt de obicei durerea în timpul dimineţii, prin urmare ar trebui să ia analgezice la prima oră (după micul-dejun) sau o tabletă cu acţiune prelungită înainte de culcare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ