Cioloș: Voi avea la începutul anului viitor o vizită la Berlin, alta la Paris și foarte probabil și în Olanda

| 18 dec, 16:33

Premierul Dacian Cioloș a anunțat vineri că, în urma discuțiilor avute la Consiliul European, va întreprinde la începutul anului viitor vizite în Germania, Franța și Olanda și va reveni la Bruxelles pentru discuții "în detaliu" cu președintele Consiliului European și cu alți lideri pe tema rolului pe care România vrea să îl joace în interiorul UE.

"Urmează să vin la începutul anului viitor la Bruxelles, ca să discutăm mai în detaliu și cu președintele Comisiei și cu președintele Parlamentului și cu președintele Consiliului despre ce are în intenție România să facă. În urma contactelor informale pe care le-am avut aici, la Consiliu, am decis împreună cu doamna Merkel să organizez o vizită la Berlin, la începutul lunii ianuarie, totodată o vizită la Paris și foarte probabil o vizită în Olanda, pentru că Olanda va prelua președinția Uniunii Europene la începutul lunii ianuarie, pentru următorul semestru. Am convenit cu premierul Mark Rutte să avem o discuție pe calendarul și agenda președinției olandeze, pentru că — i-am spus și lui — România dorește să aibă un rol proactiv în perioada și în lunile următoare, în interiorul Uniunii Europene, și vrem să vedem care sunt prioritățile pentru Olanda și în ce fel putem să ne implicăm", a afirmat Cioloș într-o conferință de presă la finalul Consiliului European.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ