Cioloş: Instituţiile de învăţământ trebuie şi ele să respecte măsurile de simplificare

| 02 aug, 22:10

Premierul Dacian Cioloş susţine că şi instituţiile de învăţământ trebuie să respecte măsurile de simplificare administrativă, el invocând în acest sens ordinul ministrului Educaţiei emis marţi prin care se stabileşte acceptarea în învăţământ a documentelor conform cu originalul, în locul celor autentificate la notariat.

"Am primit multe mesaje în ultima vreme legate de modul în care se concretizează măsurile de simplificare adoptate de Guvern cu aproape o lună în urmă, între care eliminarea copiilor legalizate, mai ales pentru înscrierea la şcoli şi universităţi. Prin iniţiativa de azi a Ministerului Educaţiei subliniem o dată în plus acest aspect: instituţiile de învăţământ trebuie şi ele să respecte măsurile de simplificare. Astfel, vor fi suficiente copiile conform cu originalul după documente", scrie premierul pe Facebook. 

El adaugă că mai sunt multe lucruri de clarificat şi precizează că Guvernul şi ministerele "lucrează constant pe acest pachet de măsuri". 

"Drumul către debirocratizare nu este simplu şi trebuie parcurs în mod hotărât, cu paşii cei mai potriviţi", conchide Cioloş. 

Ministrul Educaţiei Mircea Dumitru a aprobat marţi un ordin care prevede că în cadrul instituţiilor din sistemul de învăţământ sunt acceptate în relaţia cu cetăţenii documentele conform cu originalul, în locul celor autentificate notarial. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului, ordinul emis de ministru stabileşte că dispoziţiile Ordonanţei privind simplificarea administrativă se aplică în Ministerul Educaţiei, în instituţiile aflate în coordonarea sau subordonarea Ministerului, în unităţile de învăţământ preuniversitar şi în cele de învăţământ superior.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ