Codrin Scutaru: România este dată exemplu de bună practică în UE la politicile de combatere a sărăciei

| 28 mar, 15:41

Secretarul de stat în Ministrul Muncii, Codrin Scutaru, afirmă că România este considerată "exemplu de bună practică la nivel european în politicile de combatere a sărăciei și promovare a incluziunii sociale".

Codrin Scutaru susține că, prin implementarea Strategiei Naționale și a Planului de Acțiuni privind Incluziunea Socială și Reducerea Sărăciei pentru perioada 2014-2020, va fi posibilă "creșterea ocupării și a susținerii veniturilor în rândul populației sărace și vulnerabile", dar și dezvoltarea serviciilor sociale integrate la nivel comunitar.

"Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a organizat, pe 27 martie, o dezbatere publică pe marginea proiectului Strategiei Naționale și a Planului de Acțiuni privind Incluziunea Socială și Reducerea Sărăciei pentru perioada 2014-2020. Creșterea ocupării și a susținerii veniturilor în rândul populației sărace și vulnerabile, prin extinderea programelor de activare pe piața muncii, introducerea stimulentelor pro-muncă pentru beneficiarii programelor, precum și dezvoltarea serviciilor sociale integrate la nivel comunitar sunt câteva dintre rezultatele așteptate în urma implementării Strategiei", precizează Codrin Scutaru, conform comunicatului.

El subliniază faptul că la dezbaterea organizată de către Ministerul Muncii au participat experți ai Băncii Mondiale, reprezentanți ai societății civile și ai unor organisme care reprezintă interesele categoriilor vulnerabile, precum și reprezentanți ai ONG-urilor active în domeniu, aceștia din urmă avansând propuneri privind "dezvoltarea capacității instituționale, publice și private și promovarea echității sociale".

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ