Controverse între ANAF și DNA pe tema dosarului Rovinari-Turceni. Ce spune Gelu Diaconu

| 15 feb, 18:10

Acuzat de fapte de corupție, șeful demis al Fiscului, Gelu Diaconu, lansează noi controverse. Acesta îi contrazice pe procurorii anticoruție și spune că ANAF nu s-a constituit parte în procesul Turceni-Rovinari, în care este implicat fostul premier Victor Ponta și senatorul Dan Șova.

"Ce denunț să-i fac lui Ponta? Am avut decență. Am tăcut, deși poate a fost o greșeală, dar m-am gândit să nu implic ANAF în scandaluri, atunci când DNA a dat eronat comunicat că ANAF s-a făcut parte civilă în dosarul Ponta-Șova împotriva lui Ponta. Sau daca s-a facut, sub nici o forma sub semnătura mea, poate o fi semnat vreun portar de la ANAF", a afirmat Diaconu, într-un interviu acordat economica.net.

Jurnaliștii de la Hotnews au verificat informația, obținând și de la DNA un punct de vedere. Procurorii susțin că s-a primit o cerere din partea Fiscului în data de 14 septembrie 2015 prin care anunța că s-a constituit parte civilă în dosarul amintit.

“În cuprinsul aceleiași adrese, ANAF a solicitat, printre altele, instituirea măsurilor asiguratorii, iar în cazul în care acestea au fost dispuse, menținerea lor", se arată în răspunsul transmis de Biroul de informare și relații publice al DNA.

Gelu Diaconu a mai declarat că emigrează în Congo dacă “ANAF va repeta creşterile lunare de încasări” din timpului mandatului său.

Diaconu neagă acuzațiile procurorilor și spune că va acciona în jduecată DNA pentru a-și recupera veniturile pe care le pierde în timpul anchetei.

“Pe lângă terfelirea crierei, eu pierd venituri. Din salariu. Dar grosul lor îmi venea din consiliile de administraţie de la CEC şi EximBank. O să vreau să le recuperez”, spune fostul șef al inspectorilor antifraudă.

Gelu Diaconu a fost 4 ani adjunctul şefului Vămilor, 4 ani şeful Vămii, 4 ani director general adjunct într-o Direcţie de contestaţii, un an la Ministerul Economiei şi 3 ani la ANAF.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ