UPDATE: CRISTIAN DAVID, reţinut de DNA ! Fostul ministru de interne acuzat că a primit şpagă 500.000 de euro în sediul MAI

| 21 ian, 09:57

Cristian David, fost ministru al Internelor, a fost reţinut pentru 24 de ore de DNA. Potrivit procurorilor anticorupţie, Cristian David a primit mita 500.000 euro în numerar pentru a interveni pe lângă prefectul Buzăului în scopul facilitării retrocedării unui teren. Intermediarul şpăgii ar fi fost directorul său de cabinet de la acea vreme

UPDATE: După audieri procurorii au decis să-l reţină pe Cristian David. Potrivit anchetatorilor, David Cristian ar fi pretins, în anul 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denunţător, prin intermediar, pentru a-şi exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea, de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău.

Totodată, pentru a masca originea sumei primite cu titlu de mită şi pentru a evita tragerea la răspundere penală, ar fi fost încheiate mai multe contracte de vânzare – cumpărare, având ca obiect tranzacţii imobiliare fictive între persoanele implicate în săvârşirea infracţiunilor de corupţie.

Potrivit DNA, suma de 500.000 de euro ar fi fost retrasă de la o agenție bancară din București de către Adrian Mladin, reprezentantul persoanei care a beneficiat de retrocedare, pe data de 1 februarie 2008. În aceeași zi, Valeriu Robert Nițescu, suspect în același dosar, i-a înmânat banii lui Cristian David la sediul MAI.

DNA a cerut pe 10 noiembrie aviz de la preşedinte pentru urmărirea penală a fostului ministru al Internelor, Cristian David, pentru luare de mită şi spălare de bani. David a declarat că nu a fost implicat în emiterea vreunui document privind dreptul de proprietate.

Fostul ministru de interne urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte şi: Judecătoarea Tribunalului Bistrița, Corina Iacob, urmărită penal în dosarul lui Ovidiu Puțura

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ