Cum a devenit Ponta favorit și pentru Antonescu, la prezidențiale

| 21 apr, 2014

Antonescu admite că Ponta are prima șansă la prezidențiale. Nu, nu e 1 aprilie și nici nu s-a transformat peste noapte liderul liberal în admirator al premierului.

Este doar o altă probă de cabotinism din partea celui care cerea asigurări scrise de la aliații săi cu privire la susținerea sa la prezidențiale, cu speranța secretă că social-democrații nu vor accepta și îi vor oferi astfel pe tavă ocazia să rupă USL. PSD, cum se știe, nu i-a ridicat acea minge la fileu și șeful PNL a trebuit să vină cu un alt pretext pentru ruperea USL. Acum, Antonescu deplânge cabotin procentele pierdute, dar profită să mai toarne un pic de venin în paharul co-meseanului din prezidiul alianței de odinioară: Da, Victor Ponta are prima șansă la alegerile prezidențiale, dar nu pentru merite proprii, chipurile, ci pentru că ar exista în fundal o mașină de vot și un aparat politic PSD. Subliminal și în antiteză, Antonescu scapă din situația ridicolă în care ar fi trebuit să se laude de unul singur.

Conform raționamentului său, se subânțelege că liderul PNL ar fi un tip plin de merite și cu un singur defect major: n-are mașină de vot. Jignirea la pachet nu este numai la adresa fostului partener politic social-democrat ci se adresează întregului electorat, care apare în visele aberante ale liberalului ca o masă de manevră care, hipnotizată probabil, votează un personaj fără merite, doar pentru că așa îl manevrează mașinăria de vot. Ceea ce uită sau trece sub tăcere liderul PNL este detaliul că o asemenea mașinărie de vot, dacă ar exista, nu ar putea să treacă peste erorile de pilotaj și defectele evidente ale unui lider. Românii chiar nu pot fi hipnotizați în masă și nu sunt o masă de manevră. Faptul că l-au trântit pe Băsescu de nu s-a văzut în 2012 a fost consecința a zece ani de samavolnicii ale acestuia, atât de multe încât nu le mai încăpea presa.

Ca o paranteză: aceeași presă, ajunsă după zece ani cu zgarda falimentului și belciugul controalelor în nas, a fost dresată să-i ridice osanale președintelui. Priviți doar câte gogoșerii de media își trag obloanele acum, când aparatul guvernamental nu mai răspunde la poruncile de la Cotroceni... Revenind, faptul că nu l-au înghițit de loc pe Antonescu, nu se datorează unei ipotetice mașinării pesediste ci exceselor ipocrite și scandalurilor susținute prin care Antonescu le-a semnalat românilor timp de un an și mai bine ceea ce în prezent le spune pe șleau și anume că va fi un președinte la fel de ciufut și imprevizibil ca Băsescu. Dacă i se va da ocazia... Iar electoratul, luat așa în masă, a înțeles ce era de înțeles și ca atare nu-i oferă liderului liberal ocazia să-și de măsura talentelor multiple și în funcția de la Cotroceni. Că Antonescu aberează, parțial color, e clar oricui înțelege că o mașinărie de vot ar putea ”fabrica un rezultat” nu și pronosticurile acestuia, care în lumea modernă sunt atât de exacte încât exit-poll-urile sunt considerate suficiente de staff-urile de campanie din toată lumea pentru felicitările și mulțumirile de rigoare. Cum ar veni, mai pe înțelesul liberalului, degeaba croitorul bun, dacă materialul e slab... Ori costumul lui Antonescu nici nu a ajuns până în anticamera alegerilor pentru Cotroceni că deja îi ceda căptușeala...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 apr, 2014
miron
Nu "anticamera" , deoarece nu este impotriva camerei, ci antecamera, fiind inaintea ei.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ