Cum vede Udrea fuziunea dintre PMP şi PDL

| 12 mai, 2014

Deputatul Elena Udrea a declarat luni că îi este foarte greu să spună dacă în acest moment se mai poate vorbi de o posibilă fuziune PMP - PDL, dar a adăugat că trebuie să existe proiecte menite să unească, şi nu persoane.

"Mi-e greu să spun dacă poate să fie o fuziune. Cert este că în acest moment PMP demonstrează că este un proiect politic viabil. Evident că nu mai poate fi vorba de condiţiile pe care le-ar fi acceptat partidul în octombrie 2012. PMP are 80% oameni noi. Trebuie să ne unim în jurul unor principii, şi nu în jurul unor persoane. Este evident că trebuie să avem proiecte care să ne unească şi nu persoane, pentru că dacă ajungem la persoane, constatăm că suntem dezbinaţi', a susţinut Udrea la o conferinţă de presă a PMP, conform Agerpres.

Elena Udrea a adăugat că Vasile Blaga este primul care spune că nu acceptă un proiect comun cu Mişcarea Populară. 'Noi nu spunem nu. Aşa cum nu spunem 'ori unitatea dreptei în jurul Mişcării Populare, ori nimic', aşa cum fac alte partide, nici aici nu spunem 'cu unul sau cu altul'. Noi spunem doar că trebuie continuată viziunea lui Traian Băsescu pentru modernizarea României, lupta pentru independenţa Justiţiei, lupta împotriva baronizării ţării', a spus Udrea.

Liderul PMP a susţinut că există o strategie a PDL, a lui Vasile Blaga şi a câtorva persoane din jurul său de a ataca Mişcarea Populară şi pe ea, personal. 'Nu le-am răspuns, nu ei sunt cei cu care ne luptăm, ci PSD. Îi spunem domnului Blaga că se luptă cu Victor Ponta şi cu PSD, nu cu mine şi cu PMP. Nu poţi încontinuu să te prefaci că mistifici adevărul şi pe urmă să ai pretenţia ca ceilalţi să nu te corecteze, să nu tragă vălul', a afirmat ea.

Udrea a opinat că, sub conducerea lui Vasile Blaga, PDL a ales un drum în conflict cu preşedintele României.

"Eu am militat nu numai pentru fuziunea PDL cu PMP, spunându-le clar că dacă nu se întâmplă această fuziune eu voi pleca din PDL. Nu pot să stau într-un partid care este împotriva lui Traian Băsescu, aşa cum nu pot sta cei care vor pleca cu mine. Sunt mulţi cei care sunt alături de preşedinte în PDL. Nu vă uitaţi că nu au plecat primari, nu au plecat că nu pot, dar ştiţi bine cât de mulţi sunt cei care sunt în continuare alături de preşedinte şi sunt în PDL, sunt oameni care aşteaptă europarlamentarele pentru a vedea un proiect comun PDL-PMP pentru prezidenţiale şi care doresc să fie pe mai departe alături de preşedinte. Eu cred că dacă PDL nu-şi atinge obiectivul pe care domnul Vasile Blaga şi l-a fixat, de 20%, trebuie să schimbe leadershipul, trebuie să schimbe conducerea', a mai declarat Elena Udrea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ