Decizie fără precedent în fotbalul din România! Suspendare RECORD pentru un fotbalist

| 05 noi, 2014

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a luat azi o decizie drastică în privinţa jucătorilor lui ASA Târgu Mureş, după incidentele din meciul cu Steaua. Astfel, Gabi Mureşan a fost suspendat nu mai puţin de 16 etape, în timp ce Ousmane N'Doye a fost sancţionat 6 etape!

Este o decizie fără precedent în fotbalul românesc în privinţa unui jucător care nu a fost nici măcar eliminat. Gabi Mureşan l-a lovit cu cotul în pomete pe Raul Rusescu, provocându-i acestuia o fractură de os zigomatic, care a necesitat o intervenţie chirurgicală. În ciuda durităţii gestului, mijlocaşul mureşenilor nu a primit decât cartonaş galben din partea centralului Istvan Kovacs.

Senegalezul Ousmane N'Doye a fost eliminat după fluierul de final al arbitrului, pentru semne obscene şi injurii îndreptate către oficialii stelişti. El a fost suspendat două etape, iar acum a primit alte 4 etape de suspendare, după memoriul depus de FC Steaua.

Oficialii roş-albaştrilor au cerut ca infracţiunile celor doi mijlocaşi de la ASA să fie încadrate la "vătămare corporală gravă", după ce ambii stelişti (Rusescu şi Keşeru) au ajuns în spital cu plăgi serioase. Pentru această abatere, limita de pedpeasă este cuprinsă între 16 şi 24 de etape.

Articolul 63: Litera A"Lovirea cu palma, cotul, braţul, pumnul, capul, piciorul ori călcarea adversarului: suspendare de la 2 la 6 jocuri dacă nu au produs vătămare fizică, la 6 la 10 jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică a victimei sau d la 16 la 24 de jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică gravă a victimei; în caz de vătămare corporală gravă, dovada acesteia se face prin certificat medico-legal".

Cea mai aspră sancţiune dictată recent în Liga 1 datează din 2007, când Ionel Ganea a stat pe bară 16 meciuri după ce l-a agresat pe asistentul Dorin Mudura, în timpul partidei Poli Timişoara - Rapid (1-1). Inițial el fusese suspendat pentru 22 de meciuri.

Alte pedepse uriașe au primit și Florin Gardoș și Ricardo Cadu. Fostul fundaș al Stelei a fost suspendat 10 etape pentru faultul dur comis în 2011 asupra lui Băcilă, care a fost redusă ulterior la 8 jocuri. Fostul căpitan al lui CFR Cluj a primit o sancțiune de 9 etape pentru lovitura aplicată în figură lui Jivko Milanov, care a fost redusă apoi la 6 partide.

Înainte de a afla decizia Comisiei de Disciplină a FRF, Gabi Mureşan era optimist, argumentul său fiind că lovitura nu a fost intenţionată:

"Voi suporta toate consecinţele dacă voi fi găsit vinovat conform regulamentelor şi dacă cineva poate afirma că a fost cu intenţie. Hai să ne uităm puţin şi în urmă...Câţi jucători au avut de suferit de pe urma Stelei şi câte picioare rupte au fost? Regret faultul şi mi-am cerut scuzet faţă de Rusescu. I-am trimis un mesaj și i-am explicat. Nu a fost nici vorbă de intenţie, chiar dacă pe reluări se vede foarte urât”, declara Gabi Mureşan, înainte să afle sentinţa Comisiei de Disciplină.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ