Discuție MAE-Ambasada SUA, după poza ambasadorului Klemm cu steagul secuiesc

| 14 sep, 16:15

Ministerul de Externe român a discutat cu ambasada SUA la București despre "necesitatea înțelegerii unor sensibilități", după ce emisarul diplomatic american la București, Hans Klemm, aflat într-o vizită în Harghita și Covasna, s-a pozat cu steagul Ținutului Secuiesc, anunță Realitatea TV.

MAE a subliniat, în legătură cu fotografia diplomatului american, că "asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea înțelegerii și luării în considerare a posibilității existenței unor sensibilități".

"Vizita ambasadorului Hans Klemm în teritoriu se înscrie în atribuțiile curente ale ambasadelor de a se documenta la fața locului cu privire la realitățile din statul de reședință și de a avea un dialog cu autoritățile locale.

Suntem convinși că asemenea vizite generează o reprezentare adecvată a realităților din România în ceea ce privește drepturile de care se bucură persoanele aparținând minorităților naționale și modelul de interculturalitate promovat de România, care corespunde întru totul standardelor în materie.

În ceea ce privește fotografia la care faceți referire, asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea înțelegerii şi luării în considerare a posibilității existenţei unor sensibilități. Am transmis aceste considerente partenerilor noștri americani în cadrul unei discuții cu Ambasada SUA la Bucureşti", a precizat MAE.

Ceva mai devreme, ambasada a oferit la rândul său o explicație.

„Ambasadorul Hans Klemm este Ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie. El călătoreşte periodic prin ţară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societăţii româneşti. În calitate de aliat şi partener strategic al României, Statele Unite sprijină şi aplaudă democraţia din România şi eforturile României de a-şi consolida instituţiile democratice prin participarea deplină şi egală a tuturor segmentelor societăţii.”, precizează Ambasada SUA pentru Realitatea TV.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a fost surprins într-o fotografie care a născut reacţii pe reţelele de socializare. Diplomatul american, aflat într-o vizită în judeţele Covasna şi Harghita, s-a fotografiat alături de oficiali ai UDMR cu steagul Ţinutului Secuiesc. Autorităţile locale din judeţul Covasna i-au cerut ambasadorului american sprijin pentru comunitatea maghiară. Printre revendicări se număra păstrarea şi afirmarea identităţii naţionale.

Pe pagina de socializare a Ambasadei SUA de la Bucureşti nu apare această imagine. În schimb, primarul din Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, prezent în partea stângă a fotografiei, a postat-o pe pagina sa de Facebook. În poză mai apare şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor. Ambele persoane sunt cercetate de Direcţia Naţională Anticorupţie.


Primul este cercetat într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului printr-un credit de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, iar cel din urmă a fost reclamat la DNA pentru abuz în serviciu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ