Dragnea: Avem capacitatea și obligația să încheiem perioada în care românii au fost plătiți cu „salarii de mizerie”

| 11 mai, 10:05

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri, la Craiova, că prin legea salarizării unitare, la care a lucrat împreună cu Lia Olguța Vasilescu și Darius Vâlcov, se va încheia perioada în care românii au fost plătiți cu "salarii de mizerie" în țara lor, pentru că românii au dreptul la salarii decente.

„La legea salarizării unitare am lucrat de luni bune împreună cu Olguța Vasilescu și cu Darius Vâlcov, un alt oltean, fostul ministru de finanțe, este o lege care pune în practică ceea ce noi am spus în campania electorală, eu cred că avem puterea, capacitatea și obligația să încheiem perioada în care românii au fost plătiți cu salarii de mizerie în țara lor. Românii au dreptul la salarii mari, au dreptul șa salarii decente, au voie să își ceară drepturile. Eu nu vreau ca vreun român să fie plătit nemeritat, dar nici nu cred că este normal, cinstit, omenește să stai indiferent când un om merge la muncă, iar când se întoarce acasă nu știe dacă poate să ia ceva la copii, nu știe dacă poate să pună ceva deoparte, nu știe dacă are bani să-și trimită copilul la școală, el e preocupat să știe că are un loc de muncă, este păcălit inclusiv așa cum se calculează pensia de ani de zile”, a spus liderul social-democraților, la Conferința extraordinară a PSD Dolj.

 

Dragnea a mai afirmat că ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, ar trebui să prezintă sumele de sute de milioane de euro din banii românilor pe care le scot din țară firmele din străinătate și cu se se aleg în final cei care depun bani „la un anumit pilon de pensii”.

 

„Am văzut că niște firme private, întâmplător din străinătate, care erau foarte supărate și încercau să inducă niște minciuni în spațiul public (în momentul prezentării legii salarizării, n.r.). Poate la un moment dat Lia Olguța Vasilescu, prezentă aici, prezintă niște cifre, ca să vedem câte sute de milioane de euro din banii noștri au plecat și pleacă în conturile acelor firme și cei care depunem acolo, la un anumit pilon de pensie, cu ce ne alegem la final. E bine să spunem aceste cifre, pentru ca să știm. Dacă tot vrem să discutăm despre transparență, despre adevăr, păi trebuie să spunem întregul adevăr, nu doar să rostogolim o minciună și să manipulăm realitatea”, a mai spus președintele PSD.

 

Dragnea a subliniat că cei care critică creșterea salariului minim și decizia de neimpozitare a pensiilor sub 2.000 de lei să devină filosofi după ce vor trăi cu acele sume.

 

„Despre pensii am fost criticați că suntem populiști, că de ce să avem impozit zero la pensiile sub 2.000 de lei. Păi această țară, pe care am moștenit-o, de cine a fost construită? Nu cumva de pensionari? Toate companiile vândute nu cumva au fost făcute de pensionari? Rețelele electrice, termocentrale, hidrocentrale, centrale electrice, drumuri, căi ferate, nu cumva le-au făcut pensionarii în această țară. Nu cumva merită respectul tuturor? Au respectul meu profund, dar trebuie să aibă și respectul celor care critică această această măsură și care ar trebui să se gândească de zece ori înainte să scoată asemenea aberații. (…) Sigur că am fost certați de ce mărim salariul minim. Să vină să trăiască cu 800 de lei, să facă și naveta și să trăiască cu 800 de lei și atunci să devină filosofi”, a afirmat Liviu Dragnea.

Tag-uri: liviu dragnea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ