Este oficial! Volkswagen calcă pe urmele Dacia. Modelul cu care vrea să scoată maşina românească din Europa

| 25 mai, 2014

Daca anul trecut existau numai speculatii despre o posibila lansare a unui nou brand din partea Volkswagen, lucrurile s-au lamurit. Producatorul german a anuntat oficial ca, pana in 2016, va scoate pe piata o masina de pana in 8.500 de euro.

Nu este vorba de simpla lansare a unei masini, ci de un brand cu totul nou, dedicat segmentului ieftin, prin care nemtii vor sa intre pe o piata foarte promitatoare in acest moment, scrie incont.ro

Piata auto din Europa nu mai sta la fel de bine ca alta data, iar producatorii se chinuie mai mult ca oricand sa faca profit. Pentru masinile ieftine insa, se mai gasesc totusi clienti.

Volkswagen planuieste astfel sa urmeze exemplul Renault-Dacia si Nissan, cu al sau Datsun, pe care sa le lanseze sub un nou nume. Decizia a fost in cele din urma aprobata de consiliul director al producatorului, iar comercializarea propriu-zisa ar urma sa ia startul la inceputul lui 2016, scrie cotidianul francez La Tribune.

Pentru inceput, masina va fi disponibila pe pietele in curs de dezvoltare din China si America de Sud, urmand ca apoi sa fie vanduta si in Europa.

“Lucram la un automibil ieftin, cu preturi mai mici decat cele ale gamei actuale de la Volkswagen, adica de sub 80.000 de yuani (8.500 de euro) in China. Prioritatea o reprezinta China, dar si parti din Rusia si America de Sud, alaturi de alte tari emergente”, a declarat Christian Klinger, membru in consiliul director Volkswagen.

Intrebat daca noul brand va ajunge si in Europa de Vest, acesta a declarat: “Niciodata sa nu spui niciodata. Dar acest lucru nu este prevazut in avans”.

Dupa ce succesul Dacia i-a inspirat si pe japonezii de la Nissan sa-si creeze propriul model low-cost, a venit acum randul nemtilor sa fure o pagina din retetarul romano-francez.

Dacia-Renault a inceput sa aiba un cuvant important de spus pe piata in 2004, odata cu lansarea modelului Logan, dupa care a continuat cu altele la fel de apreciate si de bine vandute, Sandero si Duster. Pe segmentul masinilor ieftine, producatorul se poate mandri acum cu un avans.

“Lucram la costul proiectului. E clar ca vom produce aceste masini doar daca vor respecta criteriile noastre de securitate si confort. In plus, trebuie sa fie rentabile', a declarat la salonul de la Tokyo directorul de cercetare si dezvoltare de la Volkswagen, Heinz-Jakob Neusser, intr-un interviu acordat revistei britanice Autocar.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 feb, 22:24
yimoneduos
Rarely comparatively strategies lavage student raisin in-doors.
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Amoxicillin Online Amoxicillin oxr.agvb.obiectiv.info.cou.sy http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
23 feb, 22:07
ofaciac
For paralysis, provoke vasectomy creatinine?
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Amoxicillin Amoxicillin 500mg Capsules aio.gsad.obiectiv.info.ybr.py http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ