Facebook, zi crucială în scandalul Cambridge Analytica

| 22 mai, 16:14

Facebook, zi crucială în scandalul Cambridge Analytica. Fondatorul reţelei de socializare va fi audiat în această seară în Parlamentul European, iar discuţiile vor fi transmise în direct. Şedinţa vine cu doar câteva zile înainte ca în Uniunea Europeană să intre în vigoare un nou regulament, mult mai strict, privind protecţia datelor personale.

Facebook, zi crucială în scandalul Cambridge Analytica - Mark Zuckerberg le va da explicații aleșilor europeni în scandalul Cambridge Analytica, în urma căruia s-a descoperit că datele personale a 87 de milioane de utilizatori Facebook au fost folosite în scopuri politice. Dintre victime, aproape trei milioane sunt europeni, inclusiv 100 de mii de români. Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a anunţat că fondatul Facebook a acceptat ca audierea să fie transmisă în direct.

Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit în martie, când s-a aflat că firma de consultanţă politică ce a contribuit la victoria lui Donald Trump în alegeri a obţinut date personale a zeci de milioane de utilizatori Facebook, fără a avea permisiunea. Totul, prin intermediul unei aplicaţii ce putea fi instalat[ prin intermediul platformei de socializare. 

Mark Zuckerberg nu e la prima şedinţă de acest fel. Luna trecută, a oferit explicații Senatului american în acelaşi dosar. A fost o audiere istorică, de peste trei ore, și în care Zuckerberg a promis că se va asigura că Facebook va fi folosit ”în slujba binelui”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ