FMI şi autorităţile române vor discuta săptămâna viitoare, la Bruxelles, a doua rectificare bugetară pe 2014

| 11 sep, 2014

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi autorităţile române vor discuta săptămâna viitoare, la Bruxelles, despre pregătirea celei de-a doua rectificări a bugetului pentru 2014, a declarat joi, pentru AGERPRES, reprezentantul FMI pentru România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa.

Ne vom întâlni la Bruxelles pentru a discuta despre evoluţiile economice recente şi stadiul implementării angajamentelor convenite în domeniile cheie din program. Echipele vor discuta de asemenea cu autorităţile române pregătirea celei de-a doua rectificări bugetare. Întâlnirile vor avea loc la Bruxelles, la invitaţia Comisiei Europene. Acesta este un schimb informal de opinii, nu o evaluare oficială', a spus oficialul FMI.

Ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, ministrul delegat pentru Buget, Darius-Bogdan Vâlcov, şi o echipă tehnică din minister vor participa săptămâna viitoare, la Bruxelles, la întâlnirile organizate de Fondul Monetar Internaţional /FMI/ şi Comisia Europeană /CE/ cu autorităţile române, informează un comunicat al MFP remis joi AGERPRES.

În cadrul întâlnirilor, vor fi analizate evoluţiile economice recente şi stadiul implementării angajamentelor convenite cu organismele financiare internaţionale, precizează MFP.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei /ANRE/ a trimis joi Ministerului Finanţelor Publice o serie de documente solicitate de Guvern pentru discuţiile cu FMI, a declarat, pentru AGERPRES, Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE.

'Ni s-a cerut, pentru întâlnirea cu FMI, să pregătim machete cu stadiul în care ne aflăm privind procesul de liberalizare a pieţelor de energie şi gaze, pe care să le trimitem la Ministerul de Finanţe. Am transmis astăzi toate documentele cerute', a precizat Havrileţ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ