Foloseşti cimbru în bucătărie? Nu te aşteptai la asta

| 11 feb, 2014

Lipsa de fier din organism duce la anemie. Apar astfel oboseala, dureri de cap si o sensibilitate crescuta la infectii. Carentele de fier pot fi indepartate atat prin suplimente alimentare, cat si prin alimentatie.

Cel mai frecvent aliment recomandat in caz de anemie este ficatul. Si cimbrul, lintea si ciocolata vin in completarea unui tratament pentru anemie.

Top alimente bogate in fier:


1. Cimbrul

Cimbrul este o planta aromatica bogata in fier. In 10 g de cimbru se gasesc 12 mg de fier. Adauga cimbru in salate si in mancarurile cu carne, pe care le va parfuma apetisant.

Si patrunjelul este o planta bogata in fier. El are 3,8 mg la 100 g.

2. Mugurii de pin

Oleaginoasele sunt in general bogate in fier. In 100 g de muguri de pin vei avea 7,36 mg de fier. Consuma in jur de 30 g de muguri de pin intregi sau sfaramati, in salate sau chiar in iaurt.

Poti consuma muguri de pin amestecati cu seminte de susan, care sunt si ele bogate in fier.

3. Ficatul de vita

Maruntaiele rosii sunt mari furnozori de fier pentru organism (5 mg/100g). Ficatul, rinichii sau inima de vita sunt recomandate in cazul carentelor de fier. Poti pregati maruntaie in diverse forme, frigarui, tocanita sau fierte, in salata.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ