Goțiu (USR), despre comisia privind prezidențialele: Se induce ideea că s-a constituit doar de formă

| 27 iun, 17:25

Senatorul USR Mihai Goțiu consideră că activitatea Comisiei parlamentare privind prezidențialele din 2009 trebuie să se finalizeze cu un raport care să fie prezentat Legislativului, deși susține că decizia Parchetului General de a clasa dosarul pe aceeași temă confirmă faptul că această comisie are "ca scop politic" aducerea în fața parlamentarilor a șefei DNA Laura Codruța Kovesi.

"Decizia Parchetului vine oarecum să confirme faptul că această comisie de anchetă are un scop politic: să o aducă sau să încerce să aducă în fața camerelor de luat vederi, într-o comisie de anchetă, pe șefa DNA, pe doamna Laura Codruța Kovesi. Deși procurorii au mijloace mult mai puternice decât parlamentarii să ancheteze, nu au găsit nimic. În aceste condiții nu știu cum vor mai continua lucrările comisiei. Aveam ședințe programate în această săptămână, au fost anulate printr-un sms. Nu am mai primit informații când va avea loc următoarea ședință. Așteptăm să vedem, ne vedem în toamnă, în vară, cum va fi cazul. Cred că un raport trebuie făcut până la urmă, cel puțin ce s-a audiat până în acest moment trebuie să reascultăm, să discutăm și să prezentăm un raport un fața Parlamentului. Deciziile Puterii se schimbă de la o zi la alta, așa că ne putem aștepta la orice", a afirmat marți Goțiu, la Senat.

El a reamintit că USR a atras atenția, încă de la constituirea comisiei, asupra obiectivelor propuse pentru a nu se ajunge în situația actuală în care "se induce ideea că acea comisie s-a constituit de formă".

"Noi am atras atenția încă din momentul în care această comisie s-a constituit să fie foarte atenți cum definesc regulamentul comisiei, care sunt scopurile și obiectivele pe care și le va asuma această comisie, pentru că altfel vor ajunge exact la situația în care suntem acum — să inducă ideea că o comisie de anchetă parlamentară s-a constituit doar de formă", a adăugat Goțiu.

Parchetul General a dispus clasarea dosarului în care s-au efectuat cercetări in rem după dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic despre alegerile prezidențiale din decembrie 2009.

În luna aprilie, procurorii au deschis un dosar penal in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și de falsificare a documentelor și evidențelor electorale, ca urmare a informațiilor făcute publice de Dan Andronic privind implicarea unor autorități publice sau persoane în procesul electoral din decembrie 2009.

Tag-uri: Mihai Gotiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ