În regiunile tropicale, arborele Graviola este cel mai bine cunoscut pentru producerea unui fruct mare, delicios. Arborele se găsește în locații diverse, precum Insulele Bermude, Bahamas, Florida, Indiile de Vest, America de Sud și Vietnam.

Graviola este un copac subțire care crește între 25 și 30 de metri în înălțime. Acesta este împodobit cu flori galbene și frunze veșnic verzi ce au un miros neplăcut. Fructele de Graviola, care mai sunt cunoscute și sub numele de ”soursop” și ”guanabana”, pot cântări câteodată chiar mai mult de 15 kg și sunt adesea acoperite cu spini moi maleabili.

Calitatea miraculoasă a acestuia se datorează efectelor sale anti-cancerigene

Interesul arătat acestei plante se datorează efectelor sale puternic anti-cancerigene. Și deși îi sunt atribuite mai multe proprietăți, cel mai interesant este efectul pe care îl produce asupra tumorilor. Această plantă este un remediu dovedit împotriva cancerului, sau mai exact a oricarui tip de cancer.

Această informaţie foarte importantă vine de la unul dintre cei mai mari producători de medicamente din lume, care spune că, după mai mult de 20 de teste de laborator efectuate din 1970, extractele arată că: Ea distruge celulele maligne din 12 tipuri tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de sân, de prostată, pulmonar și pancreas. Și mai mult, efectul fructului nu afectează celulele sănătoase. Compușii acestui arbor incetineste de 10.000 de ori mai bine creșterea celulelor canceroase decat Adriamycin un produs folosit foarte des în lume în chimioterapie.

Se consideră, de asemenea, că este agent anti-microbian cu un spectru larg și este recomandat împotriva infecțiilor bacteriene și fungice, este eficient împotriva paraziților interni și viermi, reglează tensiunea arterială, este antidepresiv, combate stresul și tulburările nervoase.

Utilizare tradiţională

Fiecare parte a arborelui este utilizat ca un medicament. În mod tradițional, semințele zdrobite sau un ceai din frunze este folosit pentru a ucide ploșnițele și păduchii de cap. Sucul de fructe este utilizat pentru a trata balonarea. Un decoct facut din piure de fructe necoapte este un remediu traditional pentru febra și dizenterie, în conformitate cu Universitatea Purdue.