Gunther Krichbaum: Guvernul de la București conduce pe contrasens

| 08 feb, 12:16

Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, spune, într-un interviu acordat Deutsche Welle, că ”în România, legislația se modifică pentru protecția unor politicieni corupți. Aceasta nu mai este o democrație”.

El mai afirmă că guvernanții de la București se fac că nu înțeleg avertismentele transmise de Bruxelles, iar recursul compensatoriu va face ca foarte mulți făptași să scape de pedepse. 

”Pentru noi este important cum vor fi tratate dosarele închise, în contextul în care se dorește atacul prin recurs în anulare a tuturor cazurilor judecate la Înalta Curte de Casație și Justiție în ultimii patru ani. Într-o astfel de situație se poate ajunge la repetarea tuturor proceselor, fapt ce ar provoca un volum de muncă peste putința magistraților, iar multe cazuri s-ar prelungi până la termenul de prescriere. În opinia mea, acesta este și scopul: mulți făptași deja condamnați pentru fărădelegile comise ar urma să scape de pedepse. Dar o asemenea evoluție nu corespunde normelor unui stat de drept și cetățenii României nu vor avea înțelegere pentru așa ceva”, a declarat înaltul oficial german.
Președintele comisiei pentru afaceri europene a mai criticat și modul de reacție a guvernului față de observațiile Comisiei europene în cadrul MCV. ”(...) E ca atunci când ești un șofer-fantomă pe autostradă, când conduci pe contrasens, ți se atrage atenția că ești pe banda greșită iar răspunsul tău e <>”.
Krichbaum îi răspunde și premierului Viorica Dăncilă care a acuzat de mai multe ori așa zisul standard dublu impus României, transmițându-i că principiile statului de drept nu sunt negociabile. ”În viață, multe lucruri sunt o chestiune de perspectivă. Dar principiile statului de drept pe care le împărtășim în Uniunea Europeană sunt valabile pentru fiecare dintre noi. Nu avem dublu standard. (...) Înclin să cred că unora dintre cei aflați la guvernare la București le place să lase impresia că nu înțeleg asta. Și, în orice caz, chiar ei practică o dublă măsură, când vine vorba despre exigență”.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ