Guvernul pro-sport

| 30 apr, 2014

Grație eforturilor depuse de sportivii români la Jocurile olimpice, la campionatele mondiale sau europene ale diverselor discipline sportive, România s-a aflat mereu într-o elită mondială din care puține națiuni se pot mândri că fac parte.

Ani la rândul, sportul românesc a fost cel mai activ și mai de nădejde ambasador pe care această țară l-a avut. Grație eforturilor depuse de sportivii români la Jocurile olimpice, la campionatele mondiale sau europene ale diverselor discipline sportive, România s-a aflat mereu într-o elită mondială din care puține națiuni se pot mândri că fac parte.

Performanțele sportului românesc sunt cu atât mai de apreciat, cu cât, de multe ori, sprijinul acordat sportivilor a fost modic. Ani de-a rândul, sportul a fost o Cenușereasă în materie de alocări bugetare, sportul de masă a fost complet ingnorat, iar sportivii români, atâția câți au mai ales o carieră profesionistă, s-au pregătit în condiții improprii, care nu corespundeau nici pe departe standardelor competiționale.

Printre multele exemple care pot fi date în acest sens se numără și cel al polo-ului și al natației. De ani de zile România nu mai dispune nici măcar de un singur bazin la standarde competiționale. Cu toate acestea, sportivii români au continuat să obțină performanțe și să învingă reprezentanți ai unor națiuni care dispun de condiții de pregătire evident superioare, așa cum a făcut și naționala de polo, calificată la Campionatul European care se va desfășura la Budapesta la jumătatea lunii iulie. Pentru a obține această calificare, băieții noștri au ieșit învingători în fața reprezentativei Marii Britanii, pe care au surclasat-o în meciul de baraj cu 18-7 şi, respectiv, 18-8.

Ajunși în acest punct, se cuvine să menționăm faptul că, de ani buni de zile, astfel de performanțe au reprezentat pentru politicienii aflați la putere doar un prilej de a-și face campanie și a se fotografia împreună cu sportivii. Dincolo însă de felicitările formale, de prea puține ori am avut și dovezi concrete de sprijin pentru cei care se luptă pentru ca România să triumfe în competițiile internaționale.

Există desigur și excepții, cea mai recentă având loc miercuri, la sediul Guvernului, unde premierul Victor Ponta i-a invitat pe membrii echipei naționale de polo pentru a-i felicita pentru calificarea obținută. În cadrul întrevederii, premierul a ținut să afirme intenția cabinetului pe care îl conduce de a construi, în parteneriat cu Primăria Capitalei, un bazin la standardele cerute de competiţiile de polo sau nataţie.

Primul-ministru oferă astfel încă o dovadă a implicării active a guvernului pe care îl conduce în sprijinirea sportului românesc. Iar aici discutăm despre efoturi concrete, vizibile atât în alocările bugetare tot mai consistente destinate îmbunătățirii bazei materiale, cât și în stimulentele financiare oferite sportivilor care fac performanță.

Este semnificativ în acest sens de adus în discuție cea mai recentă inițiativă a cabinetului condus de Victor Ponta, prin care 1.085 de sportivi vor beneficia de o subvenţie de perfomanţă lunară, în valoare de 1.800 de lei. De asemenea, la Ministerul Muncii, se lucrează în acest moment la o inițiativă legislativă prin care pensiile acordate sportivilor de performanță ar urma să crească cu 50%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ