Îți place sa bei suc de mere? Sigur nu știai ASTA

| 06 mar, 2014

Bei 2 litri de suc de mere iti va fi la fel de foame ca inainte, deci vei ajunge sa mananci mai mult decat ar trebui, deci exista riscul sa te ingrasi, scrie nutriţionistul Cristian Mărgărit pe blogul personal.

Stim ca fructele contin fructoza, zaharul din fructe. Pe langa fructoza putem gasi si o oarecare cantitate de zahar, glucoza, fibre (carbohidrati nedigerabili), vitamine, minerale, antioxidanti. Cu cat fructul este mai mare, cu atat cantitatea de energie (fructoza) este mai mare, raportata la continutul de nutrienti esentiali (zaharul NU este un nutrient esential).

Problema cu fructoza: desi este un substrat important pentru sinteza de grasimi (adica ingrasa) nu ofera senzatie de satietate. Din moment ce continutul de fibre in suc este neglijabil, acea cantitate de fructoza ajunge rapid in ficat si, daca ai mai mancat ceva in ziua respectiva, se va porni depozitarea de grasime. Bei 2 litri de suc de mere iti va fi la fel de foame ca inainte, deci vei ajunge sa mananci mai mult decat ar trebui, deci exista riscul sa te ingrasi.

La persoanele sanatoase, cu o dieta echilibrata, care fac sport, sucurile de fructe si legume in cantitati moderate (pana la 500ml-1000ml pe zi) nu influenteaza in mod negativ starea de sanatate, ba chiar o imbunatatesc. Cantitati mari de suc de fructe baute peste un ficat plin de glicogen/grasime pot duce la ingrasare sau agravarea unor tulburari de metabolism.

Citește mai mult pe blogul lui Cristian Mărgărit.

Tag-uri: mere, suc de mere
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mar, 2014
Alex
Porcarie
Nu pot sa spun decat ca nutritionistul Cristian Margarit este un dobitoc daca acesta considera si crede in cele spuse in mizeria asta de articol, sucurile naturale de fructe nu produc sub nici o forma efecte de genul asta, si ba da dau senzatie de satietate dupa consumul in cantitati mai mari, poate ca nutritionistul inteligent ar trebui sa bea si el sucuri naturale sa constate acelasi lucru.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ