Ilie Năstase, EMOȚIONAT: „E cea mai frumoasă zi din viaţa mea!”. VEZI CE L-A IMPRESIONAT pe marele Nasty!

| 19 iul, 15:23

Cel mai mare tenismen român al tuturor timpurilor a schimbat prefixul: a împlinit 70 de ani. Cu această ocazie, preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat azi, 19 iulie 2016, cu cea mai mare distincţie, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Comandor şi a declarat că acesta este un simbol al tensiului şi al României, amintind că atunci când juca era zi de sărbătoare.

„Pentru generaţia mea, aţi fost un sportiv de vis. Deși nu aveam la dispoziție mijloacele media de astăzi, când juca Ilie era sărbătoare: ne adunam cu toții în fața unui televizor ori deschideam aparatele de radio pentru a admira și asculta spectacolul pe care îl creați pe teren. Atunci, uitam cu desăvârșire de toate nedreptățile acelor ani și mulți visam să ajungem ca dumneavoastră. Ați fost cu siguranță idolul unei generații”, a spus preşedintele Klaus Iohannis la ceremonia de decorare care a avut loc la Palatul Cotroceni.

„Lumea vă cunoaște și vă recunoaște ca un simbol al tenisului și al României”

Şeful statului a adăugat că speră ca modelul său să inspire tinerele generaţii de sportivi. „În țară sau în străinătate, lumea vă cunoaște și vă recunoaște ca un simbol al tenisului și un simbol al României. Fără dumneavoastră, tenisul nu ar fi ceea ce este astăzi. Veți rămâne pentru totdeauna un reper pentru sportul românesc și îmi doresc ca performanțele dumneavoastră să constituie un imbold pentru tinerele generații de sportivi”, a afirmat preşedintele. Iohannis a mai spus că în tenis Ilie Năstase a oferit „spectacolul total” şi că US Open şi Roland Garros îl păstrează pe sportiv în clubul select al celor care au câştigat aceste competiţii.

„M-am născut în țara asta și aici o să mor”

De asemenea, şeful statului a amintit că pe 19 iulie, cu 24 de ani înainte de naşterea tenismenului, a avut loc primul meci al echipei de tenis a României într-o Cupă Davis. „Ați fost născut, domnule Ilie Năstase, să le oferiți tuturor iubitorilor de sport mai mult decât performanță, ați fost un fenomen al naturii umane pe terenul de tenis”, a declarat el. Iohannis i-a urat „La mulţi ani!” tenismenului care împlineşte azi 70 de ani şi a adăugat că îi mulţumeşte în nume personal şi numele României pentru că „a servit cu dedicaţie reputaţia sportului românesc”. „Este cea mai frumoasă zi din viața mea. M-am născut în țara asta și aici o să mor”, a spus şi Ilie Năstase după ce a primit distincţia de la preşedintele Iohannis. Ilie Năstase a fost primul lider al clasamentului WTA, iar de-a lungul carierei a câştigat 58 de trofee, șapte dintre ele fiind în turneele de Grand Slam, la simplu, dublu şi dublu mixt. A mai disputat trei finale de Cupa Davis, toate pierdute în faţa echipei Statelor Unite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ