IOAN NICULAE, cel mai bogat român arestat vreodată. Ce avere are omul de afaceri

| 02 apr, 20:36

Ioan Niculae, cel mai bogat român în ultimii ani, a fost condamnat, joi, al doi ani și jumătate de închisoare cu executare. Miliardarul de la Zimnicea avea în 2014 o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari, fiind cel mai bogat român și singurul care a intrat în topul realizat de revista americană Forbes.

Ioan Niculae este cel mai bogat român și, potrivit Forbes are o avere estimată de 1,2 miliarde de dolari. Se pare că miliardarul de la Zimnicea a câștigat foarte mult de pe urma conflictului din Ucraina, după ce a preluat o mare parte dintre cclienții combinatelor chimice de acolo. Acest fenomen îl face pe miliardar să rămână și în 2015 cel mai bogat român.

Revista americană Forbes îl prezintă pe Niculae ca cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din România, dar are și afaceri foarte importante în agricultură, având peste 55.000 de hectare de terenuri agricole, dar și peste 350 de hectare de vie, livezi și aproximativ 1000 de hectare de tutun. Cea mai importantă afacere rămâne cea cu combinate chimice. Ioan Niculae este cunoscut în mediul public și datorită investiției la echipa de fotbal Astra Giurgiu, care a terminat anul trecut campionatul pe locul II și a obținut și primele trofee din istorie.

Milioanele pe care le are acesta în conturi și toate afacerile sale nu i-au adus miliardarului decât probleme, cea mai gravă dintre acestea fiind condamnarea la închisoare. Magistrații Curții de Apel București au decis, joi să-l condamne pe Niculae la doi ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul Mită la PSD: Acesta este acuzat că a sponsorizat ilegal cu un milion de euro campania electorală a lui Mircea Geoană din 2009. În schimbul susținerii financiare, omul de afaceri i-ar fi cerut lui Gheorghe Bunea Stancu să numească persoanele desemnate de el în fruntea Transgaz și Romgaz.

 

Citeşte şi: SENTINŢĂ pentru IOAN NICULAE: 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ