Iohannis a promulgat legea prin care majorările anuale ale punctului de pensie reprezintă praguri minime

| 30 iun, 15:34

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea prin care majorările anuale ale valorii punctului de pensie reprezintă praguri minime.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, remis AGERPRES, președintele Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii de completare a Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Actul normativ completează art. 102 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice și prevede că "majorările anuale ale valorii punctului de pensie reprezintă praguri minime; valori superioare ale punctului de pensie pot fi stabilite prin legea anuală a bugetului asigurărilor sociale de stat, cu respectarea prevederilor legii responsabilității financiar-fiscale nr. 69/2010 și în concordanță cu strategia fiscal-bugetară corespunzătoare".

Tot vineri, Iohannis a semnat decretul de promulgare a Legii pentru completarea art. 8 din Legea 291/2007 privind intrarea, staționarea, desfășurarea de operațiuni sau tranzitul forțelor armate străine pe teritoriul României.

Conform Administrației Prezidențiale, șeful statului a mai semnat decretul privind promulgarea Legii pentru stimularea personalului de cercetare, dezvoltare și inovare din instituții de învățământ superior de stat și unități de cercetare-dezvoltare-inovare din sistemul național în vederea impulsionării procesului de dezvoltare economico-socială și culturală a României, precum și cel pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 9/2016 pentru modificarea și completarea OUG 195/2005 privind protecția mediului, precum și pentru modificarea art. 3 din OUG 32/2015 privind înființarea Gărzilor forestiere.

Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ