Iohannis despre o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu: 'O aiureală'

| 08 mai, 2014

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Klaus Iohannis, nu crede că este oportună o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, motiv pentru care a calificat joi o astfel de încercare drept 'o aiureală, o aflare în treabă de tip campanie electorală'.

'Eu citesc aceste declaraţii în cheia campaniei electorale. E drăguţ că primul ministru şi preşedintele republicii noastre frumoase petrec foarte mult timp aruncându-şi unul altuia în cap tot felul de afirmaţii. Ar fi mult mai bine, pentru toată lumea, să îşi vadă de treabă. Nu (este o oportună o nouă suspendare n.r.). Este o aiureală, ca să nu spun altceva. Este o aflare în treabă de tip campanie electorală', a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Klaus Iohannis.

Victor Ponta a anunţat marţi că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru a cere să stabilească dacă între preşedinte şi Executiv există un conflict de natură constituţională, având în vedere că Guvernul este cel abilitat prin lege să se ocupe de organizarea şi desfăşurarea campaniei electorale. Sesizarea a fost înregistrată în aceeaşi zi la CCR.

'Guvernul României va sesiza (...) Curtea Constituţională în sensul de a analiza trei solicitări. Să analizeze existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României, cel abilitat prin Constituţie şi lege să organizeze şi răspunde, de altfel, de campania electorală, şi preşedintele României. Să stabilească că acest conflict este cauzat de implicarea directă a preşedintelui în campania pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European şi în campania pentru alegerea unor mandate de deputat şi senator în Parlamentul României. Să pronunţe o decizie prin care să stabilească în mod clar că preşedintele României, ca şi alte categorii de persoane care ocupă anumite funcţii, nu are dreptul de a face campanie electorală şi de a se implica activ. În baza deciziei Curţii Constituţionale, evident, vom proceda în consecinţă', a mai declarat Victor Ponta.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a catalogat, totodată, ipoteza unei noi suspendări a preşedintelui Traian Băsescu drept puţin probabilă.

'Este puţin probabilă o nouă suspendare, deşi Traian Băsescu ar merita suspendat în fiecare zi pentru încălcările Constituţiei. (...) O nouă suspendare din punctul meu de vedere nu are sens, acum avem nevoie de stabilitate, economia merge din ce în ce mai bine, nu putem să punem în pericol rezultatele guvernării foarte bune de până acum', a afimat miercuri, Ivan la RFI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ