IOHANNIS, despre relaţia cu PONTA: Nu avem niciun pact de coabitare

| 07 ian, 11:49

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, în cadrul emisiunii ”Adevărul live”, despre relația cu Victor Ponta, afirmând că este o relația președinte-premier normală.

”Așa am vrut să fie relația, cum se vede. O relație de lucru. Nu avem niciun fel de coabitare, de pact sau înțelegere. Eu sunt președintele României, primul ministru are atribuțiile lui. Răspundem de bunul mers la României. Mi se pare normal să ne întâlnim atunci când situația o impune. Nu pot să îmi imaginez cum președintele și premierul să lucreze pentru România dacă nu vorbesc. Trebuie să existe discuții de lucru. Nu sunt discuții politice”, a declarat președintele.

”Trebuie să fiu informat despre lucrurile care se petrec. Sunt discuții cum se fac în toate țările și nimănui nu i se pare ceva senzaționale. E o schimbare de paradigmă. Nu la televizor își dau teme reciproc, într-o democrație normală. Nu trebuie să avem niciun contract de coabitare. Suntem obligați să ne ântâlnim ca să prevenim apariția unor teme de conflict între palate. Lucrurile au intrat repede într-o normalitate. Că nu au văzut toți această normalitate nu e o problemă, ea se va instaura pentru că așa este bine”, a precizat Iohannis.

El a vorbit și despre ordonanța de urgență privind plagiatul.

”Nu o să dau replici prin media. Președintele nu trebuie să fie un analist sau comentator politic. El trebuie să dea mesaje de încurajare. Niciodată nu am fost de părere că trebuie să dăm acte normative pentru o persoană. Când o voi primi voi lua o decizie. Nu este treaba președintelui să dea comentarii pe OUG decât atunci când ajung la promulgare”, a arătat Klaus Iohannis.

”Faptul că noi discutăm nu înseamnă că avem aceeași părere. Avem păreri foarte diferite în multe chestiuni. Dar în acele întâlniri se întâlnesc președintele cu primul ministru, nu doi politicieni. Un arbitru trebuie să arbitreze unde este cazul, nu să comenteze”, a mai spus președintele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ