Iohannis: NATO nu caută confruntarea; în relația cu Rusia - dialogul de pe o poziție puternică de apărare și descurajare

| 09 oct, 13:59

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că NATO nu caută confruntarea și nu este o amenințare pentru Rusia, dar a subliniat că în relația cu această țară este nevoie de o strategie pe termen lung, care să includă dialogul de pe o poziție puternică de apărare și descurajare.

"Scopul nostru este pacea, nu războiul. NATO nu caută confruntarea și nu este o amenințare pentru Rusia, așa cum a arătat Alianța și la Varșovia. Însă, în relația cu Rusia este nevoie de o strategie aliată cuprinzătoare și coerentă pe termen lung. Ea trebuie să includă dialogul, dar de pe o poziție puternică de apărare și descurajare", a spus Klaus Iohannis, în discursul susținut la Adunarea Parlamentară a NATO, care se desfășoară la București.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ