Iohannis: Preşedinţia şi SRI nu sunt implicate în dosarul Black Cube. Acuzaţiile sunt caraghioase

| 21 oct, 15:28

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi că preşedinţia nu este implicată în dosarul Black Cube şi că informaţiile privind SRI sunt nefondate.

Preşedintele Iohannis a mai precizat că nu întră în detalii dosarului Black Cube. "DIICOT îşi face treaba. Eu nu am date din dosar, acestea sunt la DIICOT", a precizat acesta.

"L-am rugat pe procurorul-şef al DIICOT să facă cum vrea, ce vrea, dar să lămurească definitiv această speţă", a completat şeful statului, adăugând că nu există instituţii în România care au protejat infractori.

"Haideţi să luăm lucrurile pe rând, aşa cum au fost vehiculate. Preşedintele şi preşedinţia nu sunt implicate în această acţiune numită Black Cube. Acuzaţiile care se aduc SRI sunt caraghioase. SRI nu numai că nu a protejat această acţiune, ba chiar a acţionat la prinderea infractorilor", a declarat Iohannis.

Aceste afirmaţii au fost făcute după ce în presă a apărut “pe surse” un decupaj dintr-un document neasumat care reia informația potrivit căreia misiunea agenților israelieni ai Black Cube, acuzați că au spionat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost autorizată la cel mai înalt nivel. Autorii documentului mai strecoară două detalii prin care lovesc în statul de drept: se spune că operațiunea de spionaj urma să primească sprijin și să funcționeze ca celulă a SRI și că ar fi fost autorizată de directorul SRI, Eduard Hellvig și președinele României, Klaus Iohannis.

Reamintim că doi angajaţi ai firmei israeliene Black Cube, Ron Weiner şi David Geclowicz, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pe 3 aprilie, fiind acuzați că ar fi încercat să strângă informaţii care să o compromită pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Operațiunea purta numele de cod "Tornado".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ