Iohannis: Toate speculaţiile legate de declaraţiile mele în cazul Intact sunt fără suport real

| 20 feb, 12:01

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că toate speculaţiile legate de afirmaţiile sale în cazul Intact sunt fără suport real, el precizând că a dorit să atragă atenţia că este posibil să fie afectată libertatea presei şi că a înţeles "mesajul primit via Facebook".

"În timp ce am negociat aici, la Bruxelles (...), în spaţiu public de acasă din România a apărut o îngrijorare, o preocupare legată de o afirmaţie pe care am făcut-o în legătură cu o posibilă evacuare a unei televiziuni. Am făcut această afirmaţie miercuri fiindcă atunci evaluarea mea a fost că este posibil ca prin acţiunea, aşa cum a fost ea concepută, să fie afectată libertatea de exprimare, libertatea presei. Acest lucru mi s-a părut că trebuie atenţionat. Ulterior, am aflat că această afirmaţie a mea care a vrut doar să atragă atenţia că este posibil să fie afectată libertatea presei a fost interpretată în foarte multe feluri, poate şi datorită faptului că m-am exprimat foarte succint", a spus Iohannis, la finalul Consiliului European de la Bruxelles. 

El a precizat că o decizie judecătorească trebuie aplicată. 

"S-a vehiculat ideea că mi-aş fi schimbat abordarea, că aş fi apropiat de acest trust de presă, de această televiziune, s-au făcut fel şi fel de supoziţii că aş fi mai puţin ataşat de statul de drept. Toate aceste speculaţii sunt fără niciun fel de suport real. Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Este evident, şi am spus acest lucru de nenumărate ori, că o decizie judecătorească trebuie aplicată. Nu există niciun fel de discuţii aici. În acelaşi fel însă sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din Decembrie '89 şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat", a explicat statului. 

Iohannis a subliniat că nu este "apropiat de această televiziune, de acest trust de presă". "Poate unii sau alţii îşi amintesc că dimpotrivă în campania din noiembrie-decembrie 2014, campania media care s-a purtat accentele au fost tocmai de altă natură", a adăugat el. 

Şeful statului a susţinut că nu există o intenţie a sa de a apăra pe cineva în faţa legii şi a afirmat că a înţeles "mesajul primit via Facebook". 

"Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe să apăr pe cineva în faţa legii. Eu vreau să se impună legea şi sper că prin aceste câteva precizări am lămuri un pic mai bine situaţia. În acelaşi context, vreau să spun că am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit via Facebook", a mai spus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ