Legea serviciilor comunitare, declarată NECONSTITUŢIONALĂ

| 10 iun, 13:15

Curtea Constituţională a desfiinţat ca neconstituţională legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006 este neconstituţională, în urma sesizării venite de la preşedintele Klaus Iohannis.

Curtea Constituțională a admis miercuri sesizarea președintelui Klaus Iohannis în cazul legii privind incompatibilitățile, respectiv Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de unități publice.

"Legea a fost considerată neconstituțională, din motive extrinseci, deci a fost adoptată greșit — vot de lege ordinară, ea este o lege organică. Nu am intrat în analiza textului pe fond. Când constatăm existența unor motive extrinseci, nu mergem mai departe", a declarat președintele CCR, Augustin Zegrean.

El a spus că urmează ca actul normativ să se întoarcă în Parlament pentru a fi pus în acord cu Constituția.

"Curtea a reţinut că Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr.51/2006 cuprinde reglementări specifice domeniului legilor organice. În aceste condiţii, având în vedere faptul că legea menţionată a fost adoptată ca lege ordinară, potrivit art.76 alin.(2) din Constituţie, Curtea a constatat încălcarea dispoziţiilor constituţionale ale art.73 alin.(3) lit.o) privind domeniile rezervate legii organice, art.75 alin.(1) şi (5) privind competenţa legislativă a Camerelor Parlamentului în procedura de legiferare şi ale art.76 alin.(1) cu privire la majoritatea de vot necesară adoptării legilor organice. Prin urmare, Curtea a constatat neconstituţionalitate extrinsecă a Legii pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr.51/2006, în ansamblul său", se aratpă într-un comunicat CCR.

Citeşte AICI integral comunicatul Curţii Constituţionale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ