Mărcile Realitatea plimbate în instanţă între Guşă şi Schwartzenberg

| 24 mai, 2013

Realitatea TV a anunţat că două instanţe au dat drept de cauză definitiv şi irevocabil companiei, Realitatea Media, condusă de Cozmin Guşă, în disputa privind mărcile Realitatea. Pe de altă parte, reprezentantul lui Schwartzenberg, Gheorghe Piperea, anunţă că se va face recurs în această privinţă săptămâna viitoare.

Realiatea.net anunţă că Tribunalul București a dispus suspendarea contractului de cesiune de mărci încheiat între Realitatea Media și Win Win Business & Lobby Company, încheiat la data de 18.04.2012 până la soluţionarea irevocabilă şi definitivă a multiplelor dosare civile şi penale care stau pe rolul instanţelor din România.

De asemenea, Tribunalul Bucureşti "dispune instituirea sechestrului judiciar asupra bunurilor care fac obiectul contractului de cesiune de mărci din data de 18.04.2012, respectiv 126 mărci naţionale şi o marcă comunitară. Dispune înscrierea sechestrului pentru opozabilitate la OSIM si CNA".

De cealaltă parte, reprezentantul omului de afaceri Elan Schwartzenberg, Gheorghe Piperea a precizat pentru Obiectiv.info că ceea ce a făcut judecătorul de Tribunal nu se face. "Nu se poate  ca o instanţă inferioară să suspende o decizie a unei instanţe superioare, respectiv cea dată de Curtea de Apel Bucureşti. Vă asigur că va fi un recurs în această privinţă săptămâna viitoare", a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Luni, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca mărcile deţinute de Realitatea Media - printre care Realitatea TV, Realitatea.net si Realitatea FM - vor fi preluate de compania britanică Win Win Business Lobby Company, sentinţa fiind irevocabilă.

Joi, Realitatea anunţa că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins definitiv  şi irevocabil “ fără cale de atac”, “cererea formulată de petenta E-Boutique  Kft privind strămutarea judecării procesului ce formează obiectul dosarului nr 58935/3/2011 al Tribunalului Bucureşti”.

Marţi, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a înştiinţat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că este proprietarul tuturor mărcilor Realitatea Media.

Elan Schwartzenberg a adus la cunoştinţa CNA faptul că societatea Realitatea Media SA îşi desfăşoară activitatea sub egida mărcilor Realitatea Media, deţinute de societatea Win Win Business & Lobby Company Limited, ca urmare a contractului de cesiune încheiat în data de 18 aprilie 2012 între SC Realitatea Media SA, în calitate de cedent, şi Win Win Business & Lobby Company Limited, în calitate de cesionar.

Schwartzenberg atrăgea atenţia că Realitatea Media nu mai deţine mărcile Realitatea

"În aceste condiţii, orice posibilă solicitare venită din partea oricărei persoane de a se autoriza o licenţă pentru orice serviciu de programe cu denumirea Realitatea Plus în vederea transmisiilor televizate necesită acordul prealabil al societăţii Win Win Business & Lobby Company Limited, unica deţinătoare a mărcilor Realitatea Media. Menţionăm că, în calitate de creditor al acestei societăţi, interesul nostru este ca mărcile Realitatea să beneficieze de o protecţie sporită pentru a-şi păstra valoarea. Mai mult decât atât, toate demersurile iniţiate au fost făcute cu scopul de a împiedica obţinerea unor licenţe asupra unor mărci similare mărcilor Realitatea Media, care ar putea genera un risc mare de confuzie, de natură să stragă scăderea drastică a valorii mărcilor Realitatea", mai spune Elan Schwartzenberg.

Acesta face referire la faptul că o societate deţinută de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru a primit de la CNA, pe 17 ianuarie 2013, o licenţă audiovizuală prin satelit pentru lansarea televiziunii Realitatea Plus, care ar urma să emită în România, ţările din Balcanii de Vest şi Republica Moldova, dar care nu a fost încă pusă în funcţiune.

Gheorghe Piperea, reprezentantul companiei E-Boutique, unul dintre cei mai importanţi creditori ai societăţii Realitatea Media, a declarat pentru Obiectiv.info că în momentul de faţă Realitatea Media şi-a pierdut obiectul muncii.
Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ