Ministrul Energiei, anunţ de ultima oră despre datoriile Rompetrol faţă de statul român

| 10 ian, 14:52

Ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, a anunţat la Realitatea Tv că statul român nu renunţă la fondul de investiţii de un miliard de dolari pe care Rompetrol s-a obligat să-l înfiinţeze în România şi va apela la toate instrumentele legale.

În februarie 2013, Guvernul Ponta a semnat cu Rompetrol un memorandum prin care se obliga să renunţe la litigiile prin care cerea în instanţă creanţe de 600 de milioane de dolari. În schimb, Rompetrol se angaja să înfiinţeze un fond de investiții de 1 miliard de dolari, ceea ce nu s-a întâmplat până acum.

"Cazul Rompetrol. Ştiti ca au fost iertati de datorii in schimbul unul milliard investitii", a întreba realizatorul.

"E un proces in curs, sunt niste negocieri. Angajamentele faţă de statul roman trebuie rspectate, trebuie implementate intru totul, vom uzita de toate mijloacele contractuale si de alta natura pentru a ne asigura ca asta se intampla in totalitate", a răspuns ministrul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ