Monica Macovei: Este foarte important ca la europarlamentare să câştige dreapta

| 09 apr, 2014

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Reşiţa, că alegerile pentru Parlamentul European sunt la fel de importante ca şi cele pentru Parlamentul României, în opinia acesteia fiind foarte important ca dreapta să câştige în Europa.

'Adresez un apel către oameni să meargă la vot. Dreapta înseamnă sector privat dezvoltat. Numai sectorul privat creează locuri de muncă şi nu statul. Statul trebuie să impună taxe puţine şi mici, să dezvolte sectorul privat, care va crea locuri de muncă. Stânga, însă, se bazează pe un aparat bugetar supradimensionat şi pe un electorat captiv, care face parte din acest surplus de bugetari şi de cei care sunt ţinuţi, cred că în mod voit, în şomaj şi sub ajutoare sociale, ca să depindă tot timpul de stat', a afirmat Monica Macovei.

O altă diferenţă între stânga şi dreapta, în opinia europarlamentarului PDL, este că aceasta din urmă pune mare accent pe lege, ceea ce înseamnă statul de drept, adică, respectarea legii.

'Legea trebuie să fie aceeaşi şi pentru săraci şi pentru bogaţi, şi pentru politicieni şi pentru nepoliticieni. În plus, nu ai voie să schimbi legea atât de des. Tot dreapta este cea care înseamnă valori individuale, libertate de exprimare, de asociere, de demonstraţie, proces echitabil, stimulare a imaginaţiei. Guvernele de stânga fac invers', a spus Macovei.

Potrivit acesteia, un europarlamentar trebuie să fie sociabil, prietenos, să vorbească limbi străine, ca să poată negocia cu colegii săi din Parlamentul European. Ea a prezentat din nou bilanţul ultimului mandat al delegaţiei PDL, subliniind iarăşi că eurodeputaţii democrat-liberali au avut mai multe iniţiative legislative în PE decât cei ai PSD şi PNL la un loc. Macovei i-a invitat pe toţi românii să verifice, înainte de alegeri, site-ul Parlamentului European, la secţiunea 'Deputaţii mei', întreaga activitate a europarlamentarilor, pentru a putea vota în cunoştinţă de cauză.

Tot în conferinţa de presă de la Reşiţa, Monica Macovei a afirmat că o mare problemă în România o reprezintă cadastrul agricol, pentru că pe hârtie există mult mai mult teren decât în realitate. Cadastrul agricol nu este făcut cu mijloace electronice şi nu este exact, iar proprietatea nu e sigură în România, spune Macovei.

'Noi nu vom aproba investiţii mari, pe suprafeţe de sute de hectare, pentru că nu suntem siguri pe proprietate. Nimeni nu investeşte bani să facă o fabrică, pentru ca să se aleagă mai apoi cu un proces. Totodată, mă refer la cadastrul utilităţilor, care nu există în toate regiunile ţării. Faci un proiect pentru o fermă şi trebuie să spui de unde aduci apa, gazele şi lumina. Acestea sunt motivele pentru care nu vom primi bani, pentru că nu vom putea scrie cât costă aducerea acestor utilităţi', a mai susţinut ea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ