NetSafe: Optimizarea reţelei generează reduceri de costuri pe segmentul IT de până la 40%

| 16 mai, 12:26

Grupul NetSafe, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de soluţii şi produse IT cu valoare adăugată pe segmentele de Security, Networking şi Wireless, introduce în portofoliu produsele IXIA, menite să ofere soluții de securitate reziliente care să valideze, să securizeze şi să optimizeze reţelele IT fizice şi virtuale.

Grupul NetSafe devine astfel distribuitor regional IXIA pentru Europa de Est, oferind clienţilor corporate şi furnizorilor de servicii aplicaţii performante, soluţii de securitate și de vizibilitate a rețelei, cât și suport tehnic și servicii de training. Parteneriatul între cele două companii vine într-un context de creștere a infracționalității cibernetice și de schimbare a modului de utilizare a internetului şi pe fondul unor rețele IT învechite și solicitate la cel mai înalt nivel.

„Multitudinea de dispozitive conectate și schimbarea comportamentului utilizatorilor nu au fost susţinute de investiţii în creşterea performanţei şi securităţii rețelelor. Iar acum suntem în situația de a folosi mijloace de comunicații moderne pe rețele învechite și depășite din punct de vedere tehnologic și al traficului. Toate aceste lucruri reprezintă vulnerabilități de care infractorii cibernetici profită din plin”, spune Doru Manea, CEO al grupului NetSafe.

Identificarea unei breșe de securitate durează peste 200 de zile

La nivel global, în medie, impactul financiar al unei breșe de securitate a depășit anul trecut 4 milioane de dolari, valoare în creștere cu 29% față de 2013, potrivit unui studiu realizat de Ponemon Institute. Mai alarmant este timpul până la descoperirea breșei de securitate: în medie, peste 200 de zile, la care se adaugă o altă perioadă de 70 de zile până la izolarea și rezolvarea acesteia.

„În acest context, problemele apărute într-o rețea cer o rezolvare imediată, iar companiile se orientează către soluțiile de tipul Network Visibility, care oferă vizibilitate completă asupra rețelei, analizând traficul, dispozitivele utilizate, aplicațiile rulate și protocoalele de securitate. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care am adăugat soluţiile IXIA în portofoliul NetSafe”, mai spune Doru Manea.

Principalii investitori în infrastructură IT din România

Investițiile în optimizarea infrastructurii de reţea generează reduceri de costuri pe segmentul IT cu până la 40%, potrivit estimărilor NetSafe.

În România, principalii investitori în soluții de securitate și infrastructură IT sunt companiile mari din domeniile IT, financiar-bancar, telecomunicații, sănătate, producție și agricultură. Acestea conștientizează riscurile la care se expun și iau măsuri pentru a limita atacurile cibernetice, investind, în medie, cu 30% mai mult decât anul trecut în securitate IT.

La polul opus se află IMM-urile, care au rămas vulnerabile în fața atacatorilor și care devin ținta hackerilor; scăpările de securitate ale acestora fiind o modalitate prin care infractorii cibernetici pot accesa contracte, listele de contacte, informațiile legate de conturi etc.

Despre Grupul NetSafe

Grupul NetSafe este unul dintre cei mai importanţi distribuitori de soluţii şi produse IT cu valoare adăugată pe segmentele de Security, Networking şi Wireless şi desfăşoară operaţiuni în România, Bulgaria, Croaţia şi Ungaria. Compania are o experienţă de peste 13 ani în susţinerea creşterilor vânzărilor atât pentru vendorii pe care îi reperezintă, cât şi pentru partenerii săi de afaceri. Modul de business este  distribuţia exclusivă, prin intermediul partenerilor şi integratorilor de soluţii, a produselor Fortinet, Barracuda Networks, Ruckus Wireless, Brocade, Savvius şi Ixia. Pe lângă distribuţia de echipamente, compania oferă servicii de suport tehnic, suport presales, post sales precum şi servicii de training pentru a ajuta partenerii să integreze rapid şi uşor soluţiile oferite.

Despre IXIA

IXIA, companie listată pe Nasdaq, este lider în furnizarea de soluţii de testare a reţelelor și asigură protecţia şi vizibilitatea acestora. Companii din cele mai diverse verticale de business, furnizori de servicii, producători de echipamente de reţea şi guverne din toată lumea se bazează pe soluţiile IXIA, care îi ajută să implementeze noi tehnologii pentru a-şi spori eficienţa reţelelor în condiţii de securitate garantată şi exploatare neîntreruptă a reţelelor proprii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 apr, 10:24
medical mall pharmacy
snfyurpd
rx pharmacy no prescription
20 apr, 16:47
tadalafil 20 mg price canada
camtldvf
can i buy tadalafil in mexico
19 apr, 01:32
synthroid pharmacy coupon
kbegkthi
synthroid tabs

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ