Nițu: Vom aloca toate resursele necesare pentru anchetă și vom avea suficientă fermitate

| 31 oct, 12:58

Procurorul general Tiberiu Nițu a declarat sâmbătă că Parchetul General va aloca toate resursele necesare în desfășurarea anchetei în cazul incendiului de la clubul Colectiv din București, iar procurorii vor da dovadă de "suficientă fermitate".

Tiberiu Nițu a vizitat sâmbătă locul incendiului de la clubul Colectiv, susținând că procurorii au început deja cercetarea la fața locului.

"Am preluat dosarul de la Parchetul Capitalei datorită complexității acestuia, anvergurii, situației și faptului că trebuie conlucrat cu foarte multe instituții: INSEMEX, Poliția, ISU, Ministerul Public, SMURD, INML, pentru a stabili cât mai repede împrejurările producerii incendiului. S-a început urmărirea penală pentru omor calificat și distrugere calificată. Urmează să efectuăm și celelalte acte, să facem cercetarea la fața locului. Vă asigur că vom aloca toate resursele necesare. Deja la fața locului sunt trei procurori de la Parchetul General, pentru a finaliza cât se poate de repede ancheta și vă asigur că vom avea suficientă fermitate", a spus Nițu.

Nițu a mai spus că în interiorul clubului "totul este carbonizat", însă specialiștii criminaliști sunt pregătiți să preleveze probe și în astfel de situații. El a mai adăugat că, deocamdată, este prematur să se ia o decizie privind reținerea unor persoane.

Un procuror criminalist a declarat că, până în prezent, a fost efectuată cercetarea criminalistică a cadavrelor, s-au făcut cercetări în spațiile exterioare clubului, fiind ridicate bunuri și efecte personale. De asemenea, a fost ridicată unitatea de stocate a imaginilor de la camerele de luat vederi.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat de la Parchetul Capitalei ancheta în cazul incendiului de la clubul Colectiv.

"Considerentele care au stat la baza preluării au vizat caracterul complex al cauzei determinat de împrejurările în care s-a produs incendiul, de urmările grave ale acestuia și constatând că pentru finalizarea urmăririi penale este necesar a se efectua o multitudine de acte de urmărire penală cu implicarea unor structuri centrale ale altor autorități, fiind necesară și alocarea de resurse logistice suplimentare", se arată într-un comunicat al Parchetului General, remis sâmbătă AGERPRES.

O echipă de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică — Biroul de criminalistică participă, împreună cu efective de polițiști de la IGPR — DIC și Serviciul Omoruri din DGPMB, la cercetarea la fața locului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 oct, 13:07
elena
Venituri suplimentare
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate !Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul sau de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.
Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ