Nicolăescu – lovituri în Sistemul de sănătate pe ultima sută de metri

| 02 mar, 2014

După ce se lăuda că a rezolvat criza medicamentelor din România, astăzi proaspătul ministru demisionar al sănătăţii blamează conducerea interimară a Ministerului Sănătăţii pentru deciziile pe care le ia, doar că măsurile pe care contabilul Nicolăescu le-a luat în domeniul medicamentelor nu se bucură de aceleaşi laude din partea Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice.

Nici nu a plecat bine pe uşa Ministerului Sănătăţii din biroul de zeci de mii de euro pe care l-a primit cadou de la o firmă de farmaceutice, că Eugen Nicolăescu se grăbeşte să-l atace pe interimarul  Nicolae Bănicioiu pentru că îi blochează proiectele. Vorbim în primul rând de o problemă de principiu, dacă mai există aşa ceva în politică. Dacă ţi-ai asumat responsabilitatea conducerii unui minister atât de important cum este Ministerul Sănătăţii nu poţi să renunţi imediat cum îţi face şeful tău politic la această responsabilitate şi să rămâi credibil în domeniu.

În al doilea rând atitudinea lui Nicolăescu este incorectă pentru că pleacă de la premisa că măsurile sale au fost perfecte, lucru infirmat chiar de Dragoş Damian, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Români de Medicamente care spune că "cele două proiecte puse pe site de ministrul Nicolăescu pe ultima sută de metri nu cuprindeau nimic din ceea ce s-a discutat cu investitorii români.” Taxa clawback şi modalitatea de calcul a preţului medicamentelor au fost promovate public de Nicolăescu imediat înainte să părăsească ministerul. Bănicioiu a preluat ministerul de la începutul săptămânii, este puţin ridicol să acuzi managementul interimar al Ministerului Sănătăţii de blocarea unor proiecte care timp de doi ani nu au văzut lumina zilei pentru că au fost ţinute în sertar chiar de Eugen Nicolăescu.

Poziţia publică a lui Nicolăescu trădează cel mai probabil o strategie a PNL de a ataca instituţiile pe care le-au condus timp de aproape doi ani. Este greu de crezut că este vorba de o strategie câştigătoare din punct de vedere electoral, PNL nu va putea fugi de responsabilitatea lucrurilor pe care le-au făcut în ministerele pe care le-au controlat.

Dragoş Damian spune că proiectele de acte normative făcute publice de fosta conducere a Ministerului Sănătăţii (adică de Eugen Nicolăescu) puteau duce la dispariţia medicamentelor cu preţ accesibil şi ceea ce ar avea efecte catastrofale asupra producătorilor de medicamente generice. Este absolut normal să retragi din dezbatere publică proiectele care abia au intrat pe site, miercuri în forma gândită de fosta administraţie a MS.

Eugen Nicolăescu este atât de vanitos încât se laudă cu negocierile pe care le-a avut cu producătorii din industria farmaceutică din România care au dus, zice acesta, la o formă a proiectelor care să mulţumească pe toată lumea. Din nou, se pare că nu toată lumea este mulţumită de deciziile lui Nicolăescu şi mai ales Asociaţia Producătorilor Români de Medicamente care atacă tocmai proiectele pe care Nicolăescu le-a susţinut taridiv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mar, 2014
cristian
Citind articolul m-am luminat. Nicolaescu este de fapt un agent basist care a sabotat din interiorul guvernului punerea in aplicare a pretioaselor indicatii in domeniul sanatatii formulate de genialul doctor in drept si prim ministru Victor Viorel Ponta.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ