Nicuşor Dan explică de ce nu acceptă oferta lui Predoiu, cu cinci zile înainte de alegeri

| 31 mai, 11:20

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat marţi că nu acceptă să se retragă din cursa electorală pentru că liberalul Cătălin Predoiu ''nu o să aibă niciodată suficiente voturi ca să bată PSD'' pentru că nu atrage voturile anti-sistem.

Nicuşor Dan a detaliat într-un interviu la RFI cum a apărut polemica privind sondajul dreptei şi de ce doreşte un sondaj fără a accepta însă să se retragă.

"Domnul Predoiu a propus un sondaj şi a propus ca acela dintre noi care iese pe locul doi între noi în acest sondaj să îl susţină pe celălalt. Noi am spus că asta înseamnă o alianţă, ceea ce publicul nostru în mod vădit nu doreşte. În schimb, există un public anti-PSD, care doreşte să voteze în cunoştinţă de cauză pe acel candidat care stă mai bine, care are cele mai mari şanse să bată PSD-ul şi pentru asta suntem de acord să facem sondajul, adică o casă internaţională de sondaje, supravegheată şi de USB şi de PNL, să facă un sondaj care să spună bucureştenilor cine are cele mai mari şanse să o bată pe Firea.

PNL-ul nu a fost de acord cu această variantă, în absenţa promisiunii de retragere. Noi atunci continuăm să facem sondajul acesta, o să-l facem azi şi mâine, o să-l publicăm joi şi invităm să supravegheze, să trimită un auditor, să vadă că sondajul este în regulă", a declarat candidatul USB.

El a subliniat că Predoiu nu are şanse pentru că nu atrage voturile anti-sistem.

"Noi cerem retragerea domnului Predoiu de când a intrat în competiţia asta electorală, o cerem susţinând că nu are nici o şansă. Sunt două publicuri: unul anti-sistem, care vine către mine (...) şi altul care ar vrea orice în afară de PSD. Acest prim public anti-PSD şi PNL nu o să voteze niciodată candidatul PNL, deci candidatul PNL nu o să aibă niciodată suficiente voturi ca să bată PSD-ul", a argumentat Nicuşor Dan.

El a respins acuzaţiile PNL potrivit cărora vizează un tandem cu Gabriela Firea.

''Este o acuzaţie total nefondată, am spus-o de mai multe ori, am spus-o în faţa a sute de mii de oameni, că n-o să facem nici o alianţă cu PSD, PSD este cel mai corupt partid din România, are un preşedinte condamnat penal, a încercat de mai multe ori să agreseze, să diminueze puterea forţei judiciare din România, tocmai ca să-şi scape mulţi urmăriţi penali. Deci nu se pune problema unei alianţe a noastre cu PSD-ul, nu se pune problema", a afirmat Nicuşor Dan.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu l-a avertizat marţi dimineaţă pe candidatul USB, Nicuşor Dan, că, având în vedere refuzul de a se retrage din cursa electorală, din acest moment ''poartă întreaga responsabilitate pentru divizarea voturilor anti-PSD''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ