Noul 'Star Wars, pe locul trei în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie

| 11 ian, 08:56

Lungmetrajul "Star Wars: The Force Awakens" a devenit al treilea film cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei, cu 1,73 milliard de dolari, detronând 'Jurassic World', a anunţat studioul Disney duminică citat de AFP, potrivit Agerpres.

Filmul, al şaptelea din saga "Star Wars", a înregistrat cel mai bun weekend în materie de încasări în China unde lansarea sa în cinematografe a fost decalată. Încasările s-au cifrat la 53 de milioane de dolari în zilele de sâmbătă şi duminică, potrivit Disney. 

Filmul a fost lansat acum pe toate pieţele internaţionale, după premiera iniţială în SUA şi Europa în decembrie. 

Noul "Star Wars" a strâns 812 de milioane de dolari în SUA, unde a devenit deja cel mai mare succes de casă al cinematografiei americane, şi 921,4 milioane în restul lumii, potrivit Disney, având în total încasări de 1,733 milliarde de dolari. 

Filmele care trebuie bătute ca record de încasări sunt 'Avatar' (2,8 de miliarde) şi 'Titanic' (2,2 miliarde), ambele în regia lui James Cameron.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ