PDL și PMP, speră, dar speră degeaba la prezidențiale

| 06 feb, 2014

Cel mai recent sondaj al Centrului de Studii și Cercetări Infopolitic (CSCI) vine să valideze cu date statistice ceea ce toți românii știau deja și anume că PDL și PMP, speră, dar speră degeaba la prezidențiale. Se pare că Partidul Democrat Liberal și Partidul Mișcării Populare au un mare handicap la nivelul intenției de vot al românilor, lucru care face imposibilă o reușită la alegerile prezidențiale pentru cele două formațiuni.

Interesant este că sondajul CSCI relevă două variante posibile. Prima variantă pentru votul din toamnă la prezindențiale – dacă duminica viitoare ar avea loc turul I al alegerilor prezidențiale Crin Antonescu (candidat din partea USL) ar fi votat de 32% dintre români, acesta fiind urmat de Mugur Isărescu (independent) – 26%, Mihai Răzvan Ungureanu (PDL + Alianța DA) – 19%, Corneliu Vadim Tudor (PRM) – 9%, Dan Diaconescu (PPDD) – 8% și Kelemen Hunor (UDMR) – 6%. În cel de-al doilea scenariu pentru primul tur ale alegerilor prezidențiale Victor Ponta (candidat din partea PSD) ar fi votat de 33% dintre români, acesta fiind urmat de Crin Antonescu (PNL) – 22%, Mihai Răzvan Ungureanu (Alianța DA) – 20%, Corneliu Vadim Tudor (PRM) – 9%, Dan Diaconescu (PPDD) – 8%, Catalin Predoiu (PDL) – 4% si Kelemen Hunor (UDMR) – 4%.

Prin urmare, în condițiile în care Mihai Răzvan Ungureanu va candida la prezidențiale din partea PDL și a Alianței DA (Forța Civică și PNȚCD) va obține un scor mai mic decât dacă ar intra în cursa pentru Cotroceni doar din partea ADA. De asemenea, Partidul Democrat Liberal în frunte cu prezidențialilul Cătălin Predoiu ar obține un scor mai mic decât  Corneliu Vadim Tudor și Dan Diaconescu, lucru care zice destul de multe despre părerea generală a românilor despre Predoiu. Cert este că PDL nu are nicio șansă să mai dea președinte.

Pe partea cealaltă, Partidul Mișcarea Populară nu apare în sondajul realizat de CSCI, iar asta din cauză că, lăsând speculațiile din ultima perioadă referitoare la o posibilă candidatură a Elenei Udrea la prezidențiale din partea PMP, nu s-a făcut o numire oficială în acest sens. Iar în ceea ce privește șansele ca un prezidențiabil din partea Partidului Mișcarea Populară să obțină un scor prea mare în turul I al alegerilor, acestea sunt inexistente, iar în turul doi nici nu se pune problema să ajungă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 feb, 2014
cantautor
nu stiu cine va castiga in toamna...
vad ca tu stii...
esti cumva nepot de-al mamei Omida?
sau esti ghicitor din neamul Carpaci...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ