Percheziţii DNA în judeţul lui Dragnea. Este vizat fostul prefect de Teleorman, Teodor Niţulescu

| 27 noi, 2014

Procurorii anticorupţie efectuează, joi, percheziţii într-un dosar în care fostul prefect de Teleorman, Teodor Niţulescu, este suspectat de abuz în serviciu, printre adresele vizate de DNA aflându-se domiciliul şi reşedinţa acestuia, un spital şi trei primării, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Conform surselor citate, Niţulescu este suspectat de abuz în serviciu, conflict de interese şi evaziune fiscală.

Sursele susţin că Teodor Niţulescu, în calitate de prefect al judeţului Teleorman în perioada 2009-2012, ar fi exercitat influenţe ce au vizat obţinerea de către Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Vedea a dreptului de gestionare a faunei cinegetice din cuprinsul anumitor fonduri cinegetice situate pe raza judeţului.

De asemenea, în perioada mai 2011 - iunie 2012, pe când ocupa funcţia de prefect, acesta ar fi efectuat acte de comerţ incompatibile cu funcţia în cauză.

Aceleaşi surse au precizat că Niţulescu este suspectat că ar fi intervenit pentru stoparea unor controale ale DSVSA Teleorman sau pentru influenţarea rezultatelor acestora la societăţile comerciale unde avea interese, dar şi că a obţinut informaţii confidenţiale de la un şef din IJP Teleorman.

Conform surselor citate, ancheta vizează şi nerespectarea de către conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie din Roşiorii de Vede a prevederilor legale referitoare la achiziţiile publice prin atribuirea directă a unor contracte de furnizare bunuri şi prestări servicii şi plata integrală a facturilor către furnizori anterior livrării efective a bunurilor sau recepţiei serviciilor, favorizând astfel societăţi controlate de prefectul judeţului Teleorman (în funcţie la data încheierii contractelor).

Procurori ai DNA efectuează joi 13 percheziţii în judeţul Teleorman, dintre care patru la instituţii publice, iar restul, la sediile unor societăţii comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit surselor judiciare, percheziţiile vizează domiciliul şi reşedinţa lui Niţulescu, Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede, dar şi sediile primăriilor Vedea, Stejaru, şi Trivalea Moşteni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 noi, 2014
anonim
Polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d.ro

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ