POLIŢIA: patru persoane au fost reţinute într-un dosar cu furturi de maşini de lux

| 18 aug, 12:00

Poliţişti de la DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 6, au pus în aplicare luni trei mandate de percheziţie şi cinci mandate de aducere pe numele membrilor unui grup infracţional cu preocupări pe linia furturilor de autovehicule de lux, se arată într-un comunicat transmis de presă.

În luna februarie, în urma sesizării unei tentative la furtul unui autoturism, poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule au efectuat investigaţii, identificând membrii unui grup infracţional, cu vârste cuprinse între 27 şi 36 de ani, cu preocupări pe linia furturilor de autovehicule de lux, precum şi a infracţiunilor din categoria traficului internaţional cu autoturisme.

"S-a reţinut în sarcina a trei dintre bănuiţi faptul că, în perioada 3 - 5 martie, s-au deplasat în străinătate cu scopul de a dobândi de la persoane neidentificate un autoturism, urmărit de către autorităţile judiciare străine ca fiind sustras din data de 21 ianuarie, şi l-au adus în România, cunoscând că provine din săvârşirea unei infracţiuni, iar ulterior l-au vândut celui de-al patrulea bănuit", se arată în comunicatul remis marţi presei.

În urma corespondenţei purtate cu autorităţile judiciare străine a rezultat faptul că autoturismul în cauză a fost furat de la o societate comercială ce are ca obiect de activitate comercializarea de autovehicule, de unde persoane necunoscute au sustras şi alte două autoturisme, bunuri şi seiful amplasat într-un birou, prejudiciul fiind estimat la 100.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, au fost efectuate trei percheziţii domiciliare, fiind identificate şi ridicate în vederea cercetărilor echipamente electronice de comunicare prin intermediul internet, un aparat foto digital, dispozitive de stocare tip memory stick, trei biciclete şi valută.

Prejudiciul, estimat la 14.000 de euro, a fost recuperat integral, precizează DGPMB.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, cu patru persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor pentru a lua măsurile legale care se impun.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ