Premierul vorbește despre creșterea vârstei de pensionare. Ministrul Muncii, explicații de ULTIMĂ ORĂ

| 03 aug, 12:54

Prim-ministrul a făcut un anunţ ce vizează toţi angajaţii. Vârsta de pensionare ar putea creşte în curând. „Cu un an, doi”, a precizat Mihai Tudose într-un interviu pentru Agerpres. Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a negat această informație, precizând că această creștere ar fi posibilă în condițiile în care se schimbă și media de viață

„Nu, doamnă, nu este decisă nicio creștere a vârstei de pensionare și nu a scos dl premier niciun porumbel. Vă rog să luați declarația premierului, care spune foarte clar că nu se pune problema la noi, pentru că avem o altă medie de viață. Într-un an, doi, poate, dacă crește media de viață, se va putea pune problema de acest lucru, dar pe legea pe care o avem acum în proiect, nu se va schimba vârsta de pensionare și nici premierul nu a comunicat altceva. (...) Nu știm dacă o să se schimbe media de viață. Sigur, dacă ajungem și noi la 80 de ani medie de viață, ca în alte țări, se poate pune problema. Dar deocamdată nu se pune problema. Noi avem media de viață de 72 de ani la bărbați și 79 de ani la femei”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, la Antena3.

 

În prezent, bărbaţii din România ies la pensie la 65 de ani, iar femeile la 63.

 

Mihai Tudose a declarat pentru Agerpres următoarele: „Legislația europeană este una, fiecare țară își dimensionează fenomenul în funcția de vârsta, speranța medie de viață din țara respectivă. Când vom ajunge și noi cu speranța de viață la peste 80 de ani, stăm și noi de vorbă despre acest lucru. Deocamdată, o să mai crească cu un an-doi, probabil începând cu peste un an, peste doi ani”.

 

 

Tag-uri: Olguta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ