Primul mesaj al lui Liviu Dragnea ca şef al deputaţilor: Parlamentul, locul unde se stopează abuzul în aplicarea legii

| 22 dec, 10:09

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, după alegerea sa la şefia Camerei Deputaţilor, că Legislativul nu mai trebuie să mimeze activitatea de control a celorlalte puteri pentru că ''Parlamentul este locul unde se naşte legea, dar şi locul unde se stopează abuzul în aplicarea ei''.

Liviu Dragnea a subliniat că Parlamentul este o insitituţie cu o reputaţie discutabilă în ultimii ani, afirmând că este misiunea noilor aleşi să refacă reputaţia Legislativului. A doua misiune ''esenţială'' a actualului Parlament este aceea de a face ordine în legislaţia românească, a susţinut liderul PSD. ''S-au adoptat în decursul anilor prea multe legi care se bat cap în cap'', a adăugat Dragnea.

Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor a afirmat că va iniţia un proces parlamentar prin care - împreună cu instituţiile abilitate ale statului şi în primul rând cu Guvernul - Parlamentul să facă ordine în legislaţie şi să clarifice raporturile dintre instituţii.

''Această ordine este una dintre condiţiile fundamentale pentru aplicarea legii în România. Ţine de noi să restabilim puterea instituţională a Parlamentului. (…) Activitatea de control a instituţiilor pe care Parlamentul este abilitat să o exercite nu trebuie să mai fie mimată. De asemenea, vreau să transmit un mesaj foarte puternic: Parlamentul este locul unde se naşte legea, dar şi locul unde se stopează abuzul în aplicarea ei. Anul 2017 şi anii care urmează nu sunt uşori. Toţi ne-am angajat în această campanie electorală să producem creştere economică susţinută şi să aducem bunăstare românilor. Este datoria noastră, a parlamentarilor români să facem legi bune şi clare, să îi ajutăm pe români să creadă în România'', a fost mesajul lui Dragnea.

 

Liviu Dragnea le-a propus aleşilor să păstreze luptele politice pentru cauzele mici.

''Aş vrea să vă propun ca începând de astăzi să fi nu doar colegi, vă invit să fim parteneri, să fim o echipă care trage în direcţia binelui public. Nu este cazul să formăm cu toţii un partid mare şi unic. Dimpotrivă este necesar ca fiecare partid să îşi facă auzită vocea şi să lupte pentru ideile în care crede. Ceea ce vă cer este să privim împreună la proiectele mari şi să lăsăm deoparte interesele mici atunci când este în discuţie interesul ţării. Să colaborăm cu luciditate naţională pentru cauzele mari şi să ne păstrăm luptele politice pentru cauzele mici'', a afirmat social-democratul.

''Au intrat în acest Parlament şi formaţiuni noi. Este un lucru bun pentru democraţie (…) Este esenţial ca partidele din opoziţie să îşi poată exprima punctele de vedere cu toată vigoarea.Cred că avem din nou şansa să facem din nou vii actele de civilitate parlamentară aşa cum ele au fost transmise de la începutul anilor 90'', a mai spus noul preşedinte al Camerei Deputaţilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ