Prin ce trece organismul tau intr-o ora dupa ce ai baut un pahar de Cola

| 04 noi, 2013

Cand vine vorba de bauturi carbogazoase, miturile tin de multe ori locul expertizelor medicale.

Exista multe discutii despre efectul pe care un pahar de Cola il are asupra organismului, insa putina lume stie exact care este procesul chimic.

Minds.com a publicat un articol in care explica prin ce trece organismul unui om intr-o ora, dupa ce a baut un pahar cu Cola.

Conform sursei citate, dupa 10 minute de la primul pahar de Cola, cele 10 lingurite de zahar care se regasesc in pahar produc un efect de "criza" asupra organismului, singurul motiv pentru care consumatorul nu da afara fiind acidul fosforic.

Dupa 20 de minute de la primul pahar, in organism este produs un pulseu de insulina, ficatul transformand tot zaharul in grasime.

La 40 de minute, toata cafeina din pahar este asimilata de organism, pupilele se dilata, tensiunea creste, iar ficatul elibereaza zahar in sange.

Dupa 45 de minute, organismul elibereaza dopamina, un hormon care stimuleaza senzatia de placere in creier, un proces similar cu cel al consumului de heroina.

Dupa o ora, acid fosforic, calciul, magneziul si zincul supraincarca metabolismul, nivelul de calciu din urina crescand considerabil.

La peste o ora de la primul poahar de cola, calciul, magneziul si zincul sunt eliminate de organism, la fel si sodiul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ