Procurorul general sesizează CSM în disputa cu parlamentarii privind dosarul clasat al alegerilor din 2009

| 31 iul, 16:50

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să se pronunțe dacă Parchetul General ar trebui sau nu să trimită Comisiei parlamentare ce anchetează alegerile din 2009 dosarul clasat care viza acest scrutin.

Totodată, Lazăr a solicitat CSM-ului să-și spună punctul de vedere cu privire la necesitatea sesizării Curții Constituționale cu o cerere de constatare a existenței unui conflict juridic de natură constituțională.

”Demersul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este întemeiat pe dispozițiile art. 133 alin. 1 din Constituția României și art. 1 din Legea 317/2004, potrivit cărora Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei. În mod concret, este solicitat punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la faptul dacă poate fi trimis Comisiei Parlamentare, în copie, un dosar în care s-a dispus o soluţie de clasare ce vizează infracţiuni pentru care nu s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale. Totodată, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție solicită Consiliului să aprecieze cu privire la necesitatea sesizării în baza art. 146 lit. e) din Constituţia Românei a Curţii Constituţionale a României cu o cerere de constatare a existenţei unui conflict juridic de natură constituţională ivit între autoritatea legiuitoare şi autoritatea judecătorească”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Tag-uri: augustin lazar
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ